Decoratiuni surprinzatoare pentru brad

0

decoratiuni surprinzatoare pentru brad (1)Facem impreuna cu tine decoratiuni surprinzatoare pentru brad. O data taiat, bradul, simbol al statorniciei si al vietii vesnice, va ajunge sa fie aruncat. Poti evita acest lucru cumparand un brad in ghiveci si lasa decoratiunile din el sa exprime efemerul. Pe de alta parte tot mai multi producatori de globuri si decoratiuni au renuntat la folosirea materialelor casante, sensibile la cel mai mic contact (cum este sticla) si s-au orientat catre decoratiuni surprinzatoare pentru brad. Unele din aceste decoratiuni le poti face singur din materiale neconventionale cu ingeniozitate, putina indemanare si rabdare.

Citeste si: Coronita de Craciun handmade (Galerie foto)

Iata cum poti transforma materialele inestetice, nefolositoare in podoabe inedite pentru bradul tau. Iar daca esti mai sentimental, da-le ocupatie copiilor punandu-i sa creeze fluturasi sau funde din hartia desenelor realizate la scoala. Vor avea si mai multa valoare – atat pentru tine, cat si pentru ei.

Materialele pentru aceste decoratiuni surprinzatoare pentru brad sunt la indemana! cele mai multe sunt materiale pe care le poti recicla; hartie, plastic (pungi), metal (folie de aluminiu), materiale pe care le gasesti la tot pasul si care, uneori, te deranjeaza pentru ca sunt in locuri nepotrivite, pe strada sau in locuinta.

Citeste si: Imbraca locuinta in textile pe timp de iarna

Primul pas in realizarea fluturilor e alegerea hartiei, ea trebuie sa fie cerata sau mai groasa pentru ca decoratiunile sa-si mentina in timp volumul. Hartia unei reviste glossy e perfecta. Taie hartia in forma de dreptunghiuri cu diferite dimensiuni pentru a nu fi toti fluturii de aceeasi marime. Dimensiunile diferite si imprimeul atipic vor crea dinamica, senzatie de zbor si joaca. Pliaza apoi hartia la mijloc pentru a crea o funda dupa sistemul evantaiului pe care sa o legi cu o panglica. Transforma funda in aripile unui fluturas prin crestarea hartiei in partea de jos.

Citeste si: Ornamente de Craciun pentru casa

Modelarea corpului si a antenelor vor transforma definitiv obiectul in fluturas. Folia de aluminiu are toate
calitatile pentru ca e usoara si simplu de manipulat, trebuie doar sa o rulezi si la unul din capete sa o imparti in doua pentru a putea realiza antenele. La final, ataseaza corpul de aripi printr-un simplu nod al foliei de aluminiu in jurul panglicii care stange aripile.

Citeste si: Flori de apartament care iti inveselesc casa

Funditele sunt mai usor de facut si au un efect la fel de spectaculos. Iti recomandam sa le realizezi din pungi de plastic pentru ca vor avea un volum plin, moale si vor da reflexe unduitoare. Iar pentru un efect si mai glamour, le poti vopsi in argintiu.

PRODUCTIE: MIHAELA RADU
FOTO: BOGDAN POPESCU

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply