Decorat cu obiecte reciclate

0

decorat

Pasiunea şi meseria s-au îmbinat perfect atunci când a venit vorba de finisarea şi amenajarea acestui mic studio din Cluj care funcţionează acum în regim hotelier. Haideţi să vedem împreună povestea apartamentului Art.

Citeste si: Aer boem intr-un apartament din Cluj

Prima oara am aflat despre casa lui Doru Tonea dintr-un reportaj amplu pe care îl văzusem la televizor. Casa pe care o decorase după ideile lui, cu mobilier recuperat și recondiționat, mi-a atras atenția și am vrut să o vedeți și voi, cititorii revistei noastre.

decorat1

Citeste si: Nuka Bistro – un interior echilibrat

Povestea a început iarna trecută, când Doru se gândea ce s-ar putea face cu parterul casei unde se află apartamentul. Cea mai bună soluție a fost, așa cum ziceam și la început, să îmbine meseria pe care o are la bază (aceea de inginer constructor) cu o pasiune mai veche, și anume colecționarea obiectelor vechi, sau prăfuite, așa cum îi place să le zică. Așa a luat naștere acest studio, mic, dar încăpător, astfel încât înglobează toate funcțiunile unei case, ba mai mult, funcționează și ca o mică galerie de artă, căci aici sunt găzduite permanent opere de artă ale diverșilor artiști din Cluj.

Citeste si: Acasa la designerul Adeline Catinas

Nu vă grăbiți să încadrați acest interior într-un stil anume: elemente industriale, precum podeaua sau pereții de beton aparent se îmbină cu mobilierul atipic, recondiționat de Doru.

Leagănul se află la intrarea în studio și are un rol bine stabilit: înlocuiește modalitățile clasice de relaxare pe care le întâlnești în hoteluri.

În mijlocul studioului se află patul realizat din grinzi recuperate de la demolarea unei fabrici din zonă. O saltea sănătoasă atenuează duritatea grinzilor din lemn.

Motivele florale ale cuverturii care acoperă patul ne duc cu gândul la casele vechi, țărănești.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Alexandru Lates

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply