Decor intr-o singura culoare

0

Cum poți obține un astfel de decor bazându-te pe o singură culoare? În primul rând trebuie spus că nu este tocmai ușor de realizat o astfel de contrucție interioară. Există câteva trucuri care pot susține un astfel de proiect, în fapt extrem de decorativ, elegant și personal. Iată câteva sfaturi simple pentru a avea un decor într-o singură culoare.

ecor într-o singură culoare

Unul din cele mai bune căi prin care se realizează un decor într-o singură culoare este diluția și echilibrul. Accentele de culoare sunt limitate la minim și intră și ele în aceiași categorie de nuanță ca și cea dominantă, cu unele mici și bine alese excepții. Aceastră strategie va ajută culoarea de bază să iasă și mai mult în evidența, subliniindu-i subtil calitățile.

Sunt necesare accente de culoare, dar subtile și în tonuri foarte bine alese. De pildă, într-o încăpere violet, poți folosi tonuri discrete de lila și roz argintat, iar într-o cameră albă, tonuri de bej, gri sau roz pal.

Dacă te numeri printre cei care au locuințe întunecoase cea mai simplă metodă de iluminare a acesteia este alegerea unui decor alb. Un decor alb este o provocare, iar finisajele, mobilierul, accesoriile – toate albe – vor îmbrăca spațiul într-o aură de lumină diafană. Dacă ți-e teamă de efectul obitor al albului, îmbină-i nuanța pură cu tonuri mai calde, care te vor ajută să nuanțezi decorul: culoarea laptelui, a florilor de iasomie, culoarea untului, sunt doar câteva dintre nuanțele cu care poți jongla.

Pentru varianta unor camere luminoase, însorite cea mai bună alegere pentru un decor într-o singură culoare. Nuanțele acestei culori – cu precădere cele deschise – sunt renumite pentru efectul de calmare pe care îl au asupra psihicului uman, așa că dacă lucrezi într-un mediu stresant, n-ar fi rău să-ți decorezi casă în stil maritim, dotând-o cu finisaje, mobilier și decorațiuni în tonuri pastelate de bleu sau turcoaz.

Nuanțele de albastru se completează foarte bine reciproc, așa că poți merge pe diversitatea de tonuri ale acestei culori. Adaugă și câteva elemente albe, deși nici negrul sau griul n-ar arată rău într-o astfel de companie.Introdu și elemente din lemn sau din nuiele împletite și vei avea cel mai plăcut și relaxant decor într-o singură culoare.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply