De ce să pui piper în mașina de spălat

0

Piper negru în maşina de spălat? Pare o absurditate! Cu toate acestea, piperul este un superingredient în spălătorie.

Râșnița de piper se află, în majoritatea gospodăriilor, doar în bucătărie. Cu toate acestea, cine vrea rufe mai curate ar trebui să aibă una și în baie, lângă punga cu detergent. De ce? Pentru că piesele vestimentare închise la culoare își pierd strălucirea cu fiecare spălare, iar cele albe devin gălbui sau gri. Adăugat la spălare, piperul – de orice fel, poate preveni decolorarea hainelor și nu doar atât.

Fără haine decolorate!

Hainele tale devin terne chiar și după prima spălare? E firesc – lipsa strălucirii e cauzată de reziduurile de detergent de pe rufe. Adăugat în mașina de spălat, piperul acţionează ca un agent abraziv şi dizolvă resturile de săpun din fibrele lenjeriei. Dacă rămân particule de detergent pe lenjerie, atunci culorile se estompează, iar hainele se decolorează. Doar o linguriță de piper, direct în tambur, redă strălucirea hainelor.

Atenţie: se spală cu boabe de piper doar la cea mai scăzută temperatură.

Remedii pentru rufe albe

Bluzele tale albe nu se vor mai colora în gălbui sau gri dacă adaugi în mașina de spălat o mână de piper boabe. Există încă un ajutor de nădejde în bucătărie, în afară de piper: sarea! Care ține loc de balsam. Rufele tale vor fi minunat de moi cu o cană de sare adăugată direct în maşina de spălat. Alternativ, poţi folosi o ceașcă de oțet alb sau zeamă de lămâie.

Atenție: hainele tale nu vor mai mirosi a transpirație dacă folosești oțet în timpul spălării.

Împotriva depunerilor de calcar

Piperul negru are puterea de a deduriza apa. În multe zone ale țării apa este dură, adică are un procent mai ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Când speli cu apă dură, sărurile se depun pe cuva mașinii sau chiar pe rezistențe, scurtându-i durata de funcționare. Vrei să știi cât de dură e apa pe care o folosești zilnic? Testul e simplu: spală un pahar cu apa de la robinet şi lasă-l să se usuce. Dacă rămân urme albe, acestea sunt semne ale sărurilor minerale, deci apa e dură. Poți adăuga o lingură de boabe de piper în mașina de spălat pentru a deduriza apa.

Atenție: în timpul spălării, boabele de piper se macină, transformându-se într-o pudră. Nu trebuie să îndepărtezi această pudră, setând mașina pentru un nou ciclu de clătire. Piperul va fi evacuat la următoarea spălare.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de azi, decembrie 2018/ text: Grigoriana Brujan/ sursa foto: pexels

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply