De ce sa plantezi dalii in gradina ta?

0

 

De ce sa plantezi dalii in gradina ta? Pentru ca aceste flori de vara sunt spectaculoase, extrem de rezistente, foarte colorate si foarte decorative. In plus se ingrijesc usor.

Daliile se planteaza primavara tarziu. Daca nu ai inca dalii in gradina le poti planta chiar si acum in mijlocul veii. Daliile sunt cunoscute ca florile luni august, dar vor inflorii de la mijlocul lunii iulie si for ramane vesele si frumoase pana la finele luni septembrie. Chiar si dupa ce florile celelalte din curte s-au ofilit, dalia continua sa infloreasca. Procesul incepe in iulie si poate sa dureze mult, daca toamna este calda si blanda, chiar si pana la primul inghet. Asa ca te vei bucura de o gradina colorata in lunile de vara si de toamna deopotriva.

Citeste si: Daliile, florile lui august

dalii (1)

De ce sa plantezi dalii in gradina ta? In primul rand pentru ca sunt plante perene. O data ce le-ai sadit in gradina, acestea vor continua sa infloreasca. In zonele cu ierni foarte reci este necesar sa scoti bulbi si sa-i pui la adapost. In restul zonelor, unde gerurile sunt scurte bulbi pot ramane in sol, iar zona unde acestea se afla se protejeaza cu frunze sau mulci.

Citeste si: Secrete pentru dalii perfecte

dalii (3)
Un alt motiv pentru care merita sa plantezi dalii in gradina este acela ca mai rar plante cu flori care sa aiba o asa mare varietate de forme si culori cum sunt daliile. Daliile au o varietate de soiuri. Originare din America Latina, acestea au 30 de specii diferite si mii de soiuri hibride. Diferentele constau in dimensiuni si culori. daliile se mai numesc si printesele mexicane, pentru ca sunt extrem de populare in aceasta parte de lume.
dalii (2)
 Ce trebuie sa mai stii despre dalii este ca aceste flori de gradina sunt ideale daca suferi de alegii la polen, daliile fiind practic inofensve din acest punct de vedere.

Bobocii de dalie sunt spectaculosi in gradina ta, dar floarea poate fi si taiata si pastrata in vaza daca este ingrijita corect. In vaze daliile rezita multa vreme.

Planteaza daliile in locuri unde soarele si umbra se impart egal. Daliile au nevoie de apa, asa ca trebuie udate destul de des. Planteaza daliile in zona limita a gradinilor, mai ales daca este vorba despre soiuri inalte. Vor imbraca gardul si vor colora gradina.

Citeste si: Un buchet de dalii. Cum tratezi problemele daliilor

In limbajul florilor, dalia este un simbol al demnitatii si elegantei. Pe de alta parte, dalia este simbolul schimbarilor, al calatoriilor.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply