De ce e bine sa-ti vinzi casa iarna

0

Teoretic cererea de locuințe scade în sezonul rece. Cu toate acestea iata câteva motive pentru care este bine sa-ți vinzi casa iarna.

În principiu pe timp de iarnă interesul pentru achiziția unei locuințe scade comparativ cu perioada de primăvară și toamnă când se atinge perioada de vârf. Cu toate acestea iarna poate să fie un sezon optim pentru a-ți vinde locuința, dacă asta urmărești, cel puțin pentru câteva motive. În plus, nu există perioadă cu adevărat moartă pentru piață imobiliară decât în cazul unor calamități.

Vânzarea de locuințe iarna are o perioadă slabă – decembrie și una foarte bună – februarie. Dar pentru a vine în februarie trebuie să-ți scoți casa la vânzare cel târziu în decembrie, pentru a intra cu adevărat pe piață. De regulă o casă se vine în 3-4 luni, situațiile în care aceasta se vinde mai repede fiind doar excepționale.

În decembrie se vând locuințe, chiar dacă mai mult de jumătate din lună este „paralizată” din cauza sărbătorilor, dar chiar și așa există clienți care au căutat poate luni întregi o proprietate potrivită și sunt dispuși să încheie rapid o tranzacție, tocmai pentru că vin sărbătorile. În ceea ce privește ianuarie (dupa jumătatea lunii, încolo) și februarie crește interesul pentru investiții, deoarece se plătesc dividende din diverse activități.

Citeste si: Solutii rapide pentru a creste valoarea casei tale

vinzi casa iarna (2)Pentru că statistic vorbind, februarie este o lună bună pentru tranzații imobiliare, chiar mai bună decât perioada de vara, iată un motiv temeinic ca să-ți vinzi casa iarna.

Localizarea proprietății. Este singurul factor dintre cei trei care nu poate fi schimbat. De regulă, cu cât amplasamentul proprietății pe care o ai de vânzare este mai bun, cu atât aceasta va fi mai atractivă. Există case care pot fi vândute iarna, cu șanse în plus tocmai datorită poziției pe care o au și avantajelor pe care le oferă. Iar acest lucru trebuie speculat și luat în calcul.

Citeste si: Cum iti improspatezi casa fara renovare

Felul în care arată casa. Iarna mai mult ca în orice alt sezon este impotant ca în casă să fie curat, cald, iar lucrurile personale sa nu fie expuse. Un argument solid stau costurile pentru întreținere, iarna, dat fiind faptul că acestea sunt un procent important din bugetul familiei.

Citeste si: 4 sfaturi cand vinzi o casa

Prețul. Acesta trebuie modificat și ajustat pe măsura pieții. Pentru o cât mai bună „aliniere” la restul pieței, te poți consulta cu un broker imobiliar profesionist.

Case puține pe piață. Există ideea ca în perioada de iarnă nu se vând case. Tocmai această idee este una din argument ca să-ți vinzi casa iarna. Oferta este în general mai mică, dar cererea rămâne cu mici perioade de declin, constantă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply