Cum trebuie să arate camera copilului, spațiul de studiu și de joacă?

0

camera copilului

Planificarea și amenajarea camerei copilului nu se fac la întâmplare, ele reprezintă o provocare interesantă. Într-o astfel de cameră trebuie să existe trei zone clar delimitate și anume:

  • Zona de studiu
  • Zona de somn
  • Zona de joacă

Fiecare din aceste zone trebuie să fie cât mai bine organizată și pentru aceasta uneori este o idee grozavă să se apeleze chiar la un specialist în decorațiuni interioare și chiar în Feng Shui, care să aibă experiență și să ofere acestui spațiu de locuit un design cât mai frumos și o atmosferă cât mai plăcută.

Amenajarea camerei copilului nu este un lucru foarte dificil însă trebuie să se respecte câteva reguli și să se dea atenție la detalii. Important este să se aleagă cu atenție mobila perfectă pentru această cameră care să se armonizeze cât mai bine cu cerințele spațiului și care să aibă și un aspect atrăgător și interesant.

Gândește-te cu atenție încă de la început ce sumă de bani vrei să investești și cam ce piese de mobilier ai vrea să achiziționezi pentru decorațiunile interioare! Trebuie să ții cont de toate activitățile pe care le va desfășura copilul în încăperea respectivă, de vârsta acestuia, de nevoile sale! Nu este indicat să alegi piese de mobilier foarte complicate, mai mult contează ca acestea să fie practice și să nu ocupe foarte mult spațiu.

Cele trei zone ale camerei – de studiu, de somn și de joacă – trebuie delimitate foarte bine și organizate în cele mai mici amănunte

În zona pentru studiu atmosfera trebuie să fie plăcută și liniștită, astfel gândită încât să promoveze creativitatea și să fie cât mai aproape de fereastră pentru a beneficia copilul de mai multă lumină naturală atunci când învață. Biroul trebuie să fie potrivit ca mărime, astfel încât pe el să încapă tot ceea ce are nevoie copilul, să aibă spațiu pentru laptop sau calculator, pentru rechizite, tot felul de obiecte mici de papetărie care folosesc pentru școală. Lângă birou poți instala și o bibliotecă cu foarte multe rafturi pe care să pui cărțile dar și câteva cutii de ornament pentru depozitarea unor lucruri de diferite mărimi, care s-ar vedea urât dacă ar fi lăsate dezordonat prin diferite locuri din cameră. De la birou nu trebuie să lipsească veioza și un scaun comod, ideal ar fi să se aleagă chiar unul ergonomic foarte bun pentru poziția corectă a corpului.

Copilul trebuie să aibă și un spațiu suficient de mare pentru activități creative, unde poate desena, picta sau poate realiza și alte lucruri interesante de care este pasionat.

Zona de dormit trebuie să fie și ea astfel stabilită încât copilul să poată sta în pat într-o poziție favorabilă, să aibă un loc perfect pentru odihnă. Totul trebuie să fie astfel planificat încât dormitorul să fie confortabil și prietenos. Contează și culorile, designul, de preferat este ca o astfel de cameră să fie într-un stil modern. În apropierea patului poate fi și un dulap pentru depozitarea hainelor și o comodă specială în care se poate pune lenjeria de pat.

Zona pentru joacă trebuie să aibă un dulap destul de încăpător, cu multe rafturi în care să se poată depozita diverse cutii cu jucării și sertare în care se țin tot felul de lucruri și care pot fi apoi închise pentru a lăsa în cameră o atmosferă simplă, clară, bine organizată. În această zonă poate exista și o masă pliantă și un loc confortabil în care să poată veni și 1-2 oaspeți, prietenii de joacă ai copilului tău.

Un lucru important în camera copilului este și alegerea ingenioasă a nuanțelor de culori pentru vopseaua lavabilă pentru pereți și tavan. Acestea trebuie să fie pastelate, frumoase și chiar diferite pentru fiecare perete în parte, astfel atmosfera va fi elegantă și veselă în cameră, va stimula copilul să fie mai spontan, mai inventiv și mai creativ. Alte sfaturi cu privire la decorațiunile interioare pentru casă, apartament și grădină puteți găsi pe portalul Familist.ro unde sunt de asemenea și alte idei interesante cu privire la petrecerea timpului liber al copiilor, la familie, părinți, copii și animale de companie.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply