Cum se plantează corect bulbii

0

Nu este greu să plantezi bulbi, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri importante pentru dezvoltarea lor.

Cât de adânc trebuie îngropați bulbii?

Bulbii au dimensiuni diferite, deci trebuie îngropați la adâncimi diferite. Regula este simplă: aceștia trebuie să ajungă la o adâncime de 3 ori cât înălțimea lor. Dacă se află prea sus, vor ieși deasupra pământului prea devreme, iar vremea proastă în poate strica, iar dacă sunt îngropați prea adânc va dura prea mult până ies din pământ.

Contează solul?

Bineînțeles! Rădăcinile bulbilor cresc la fundul acestora, deci calitatea solului este importantă. Dacă modifici solul cu materiale organice, sapă niște găuri mai adânci decât cele recomandate. De asemenea, în solurile argiloase poți planta bulbii puțin mai sus, iar în cele abrazive ceva mai adânc.

La ce distanță trebuie plantați bulbii unul de altul?

Distanța variază în funcție de tipul bulbilor pe care i-ai ales, dar regula generală spune să te uiți la lățimea bulbului. Între doi bulbi plantați ar trebui să intre 3 lățimi.

Folosim îngrășământ?

Nu este obligatoriu, dar ajută mult la dezvoltarea rădăcinilor și creșterea florilor. Alege unul care are un număr mare de fosfor, stropește pe fudul gropii, amestecă puțin cu pământul, apoi plantează bulbul.

Alte informații

În general, bulbii se plantează toamna sau primăvara, iar florile vor răsări anul următor. Este recomandat să marchezi locurile unde ai plantat bulbi, în cazul în care uiți – astfel nu vei risca să plantezi altceva peste ei. În ghivece sau jardiniere, bulbii se pot planta în orice perioadă din an.

 

Citește și: Protejarea bulbilor

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply