Bulbi de flori de primavara: protejarea

0

bulbi de floriPlantarea bulbilor de flori de primăvară se face toamna. Începerea din timp a acestei activităţi va favoriza o înflorire timpurie. Dar pentru a avea flori frumoase la incepututl primăverii nu e important doar să plantăm din timp bulbii, ci şi să-i protejăm de dăunători.

Cauzele pentru care trebuie să protejăm aceşti bulbi de flori sunt următoarele:

1.Paraziţii: De departe, cea mai mare problemă peste care poţi da sunt paraziţii cu 4 picioare. Unii vor trage bulbii afară din sol, alţii vor aştepta să încolţească şi îi vor devora.
Ar trebui să iei măsuri mai aspre, depinzând de cât de gravă e problema, dar pentru mine aceste două lucruri au mers.

Citeste si: Bulbi de flori de primavara: plantarea

Stropeşte gaura în care s-a făcut plantarea cu făină de sânge. Majoritatea acestor oaspeţi nepoftiţi sunt ierbivore, şi sunt îndepărtatea de mirosul de sânge. Unii grădinari aruncă o mână pe pietriş în găurile în care s-a făcut plantarea, care îngreunează săpatul, dar am avut mai mult noroc cu făina de sânge. Normal, procesul trebuie repetat, din când în când.

Pune sârmă ghimpată, pentru a delimita zona plantelor. Nu le place să meargă pe gard, şi nici nu pot săpa prin el. Îl poţi da jos primăvara, sau poţi lăsa plantele să crească în jurul lui, depinde cât de mari sunt deschizăturile gardului.

2. Încălzirea: Temperaturile de iarnă variază pe parcursul anotimpului, făcând ca solul să îngheţe, după care să dezgheţe, în mod repetat. Dacă este cald pentru o bucată bună de timp, bulbii tăi vor începe să încolţească, şi poate chiar să înflorească. Dezgheţul lunii ianuarie este confuz pentru plante. Pentru a preveni aceasta, adaugă un strat de mulci deasupra bulbilor, după ce îngheaţă pământul. Mulciul este menit să izoleze frigul sub pământ şi să păstreze solul îngheţat.

Citeste si: Pregatirea plantelor pentru iernat

Toate acestea sunt lucruri uşor de făcut şi trebuie să le faci o dată pe an.

Ce alte plante sunt atât de uşor de crescut?

 

Sursa foto:  daffodilred – Fotolia.com

Sursa: gardening.about.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply