Cum reabilitezi placile de faianta

0

plăcile de faianță (2)Te-ai gândit că în loc să schimbi plăcile de faianță din baie și bucătărie le poți schimba complet înfățișarea? Iată câteva idei și soluții practice prin care poți să reabilitezi plăcile de faianță.

Plăcile de faianță sunt foarte practice și sunt cea mai bună soluție pentru bucătărie (cel mai bine parțial) și pentru baie. Proprietățile pe care le au plăcile de faianță – rezistentă, funcționalitate și durabilitate, pun deseori pe planul doi aspectul lor, dar acest detaliu poate fi mult îmbunătățit sau chiar complet schimbat fără să înlocuiești plăcile de faianță vechi.

Citeste si: Culoare pentru baia ta: portocaliu

Prima soluție și cea mai bună prin care poți să reabilitezi plăcile de faianță este vopsirea lor. Această metodă poate fi aplicată doar în zonele cu umiditate redusă, zona cabinei de duș și cea de deasupra căzi nu se pretează pentru această adaptare.

plăcile de faianță (3)Pentru rezultate optime plăcile trebuie foarte bine curățate cele crăpate trebuie chituite, iar rosturile dintre plăci trebuie schimbat sau foarte bine curățat. Îndepărtarea depunerilelor de grăsime, de calcar, a detergentului, a prafului și a mucegaiului trebuie făcută cu meticulozitate. Suprafața plăcilor trebuie frecată bine cu un matarial abraziv pentru a crește aderența vopselei și pentru a îndepărta crăpăturile superficiale.

Citeste si: Idei pentru bai mici

Ulterior se aplică un strat subțire de grund, care poate respecta organizarea și desenul fliselor, sau poate crea unul nou cu benzi aderente. După ce grundul, care trebuie aplicat uniform și în strat foarte subțire, se usucă bine și se aplică vopseaua. Vopseaua trebuie să fie una special creată pentru suprafețele lucioase, neapărat pe bază de ulei sau de latex.

Cele mai potrivite sunt cele pe bază de ulei. Vopselele pe bază de latex, care deși se întind foarte bine și arată frumos sunt mai sensibile la zgârieturi.

plăcile de faianță (4)Citeste si: 3 secrete pentru o baie luxoasa

O altă cale prin care poți să reabilitezi plăcile de faianță este aceea de a aplica autocolant cu model floral sau geometric pe câteva plăci în zonă pe care dorești să o scoți în evidență. Mărimea, culoarea și modelul ales ține de imaginația fiecăruia, de preferințe și de stilul de design interior al încăperii.

La aplicarea foliei adezive trebuie evitate golurile de aer pentru a rezistă cât mai mult timp. Oricum soluția nu este una de foarte lungă durată, dar faianța va arăta cu siguranță bine și frumos cel puțin doi ani, dacă este corect aplicată. Mai trebuie spus că folia adeziva folosită pe întreg peretele este mult mai rezistentă și mai durabilă decât cea aplicată pe suprafețe mai mici.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply