Cum plantezi pomii fructiferi?

0

pomii fructiferi (2)Este imposibil să nu te încânte ideea de a te plimba în propria ta grădină și de a desprinde un măr sau un pumn de cireșe direct din pom și de a le savura pe loc. Parcă îți amintește de copilărie, așa-i? De ce să îți refuzi această plăcere? Citind acest articol vei afla cum plantezi pomii fructiferi care ți-au înseninat copilăria.

Urmează pașii de mai jos și ține minte că perioada propice plantării este octombrie – noiembrie.

Citeste si: Plantarea arbustilor fructiferi primavara

1. Începe prin a săpa gropi adânci de aproximativ 50 de cm și aproximativ 60 în lățime. Poți face asta chiar și cu o săptămână înainte de plantarea prorpiu-zisă.
2. Este momentul să fasonezi rădăcina pomului deoarece așa poți îndepărta rădăcinile stricate și poți scurta vârfurile lungi.
3. Acum este momentul să creezi un amestec denumit popular “mocirlă” iar pentru aceasta vei avea nevoie de niște balegă proaspătă de bovine, apă și pământ. Asigură-te că fiecare ramificație a rădăcinii este acoperită cu acest amestec.
4. În momentul în care plantați pomul, trebuie să țineți cont de adâncimea la care a crescut în pepinieră. Puteți să întrebați vânzătorul în cazul în care nu ați cumpărat pomul deja sau puteți să vă dați singuri seama în funcție de punctul de altoire. Atunci când plantați copacul, aveți grijă ca acest punct să fie la 2 cm deasupra nivelului solului.

Citeste si:  Plantarea arbustilor de catina

pomii fructiferi (1)5. Când rădăcinile pomului sunt în groapa săpată la punctul 1, turnați pământ pentru a acoperi golul. Folosing călcâiele, puteți tasa pământul pentru a-l nivela.
6. Gunoiul fermentat de grajd este ideal atunci când plantați pomul. După aceea, puteți folosi aproximativ 15 litri de apă pentru a-l uda.
7. Evitați adăugarea de îngrășăminte chimice deoarece pot preveni prinderea pomului.
8. Atunci când vreți să plantați mai mulți pomi, aveți grija ca distanța dintre gropile săpate să fie de cel puțin 5 metri.
9. Dacă pomul pe care îl plantați nu are tulpina groasă, îl puteți ajuta prin înfigerea unui par lângă rădăcină. Acest lucru se face înainte de plantare și poate ajuta și atunci când doriți ca pomul să crească drept.

Citeste si: Aronia, arbustul minune

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply