Cum faci să înflorească crăciunițele

0

Emoția Crăciunului este subliniată de frumusețea plantelor de sezon, dar adesea înflorirea lor se lasă așteptată. Află cum faci să înflorească crăciunițele!

cum faci să înflorească crăciunițele

Cum faci să înflorească crăciunițele: Poinsettia are nevoie de întuneric

Steaua Crăciunului îți poate oferi anul acesta șansa să vezi stele verzi, nu roșii, și asta numai din cauză că nu a înflorit. Nu te enerveza încă, cu un mic truc poți convinge destul de ușor planta să înflorească: lumina este factorul cheie. Este suficient să-i diminuezi numărul de ore de lumină, astfel încât să rezulte circa 14 ore de obscuritate completă pe zi, timp de 45 de zile. Poți realiza acest lucru cu ajutorul unei pungi negre, pe care o tragi pe plantă de sus în jos, de la ora 17 până a doua zi la 8. Dacă lumina apare în acest interval obscur, procesul de formare a florilor se va întrerupe. Este bine să eviți amplasarea plantei lângă o sursă de lumină continuă dacă înflorirea a fost declanșată, întrucât poate întrerupe procesul inițiat, iar numarul frunzelor roșii va fi mai redus.

Citește și Decorațiuni de Crăciun pentru grădina ta

cum faci să înflorească crăciunițele

Cum faci să înflorească crăciunițele: Schlumbergera are nevoie de răcoare

O explozie de bumbi culorați, aceasta este Schlumbergera sau cactusul de Crăciun. Dar pentru a beneficia de splendoarea şi abundenţa florilor în perioada sărbătorilor de iarnă trebuie cunoscut faptul că bobocii se formează toamna devreme. Ei sunt marcați de zilele din ce în ce mai scurte și de temperatura nu mai mare de 15°C, dar nici mai mică de 12°C, moment în care se udă mai rar. Nu muta ghiveciul în perioada în care se formează bobocii, întrucât se pot desprinde; ei sunt mici, iar insuficiența luminii îi va face să se răsucească și să cadă. După ce s-au format florile, așază permanent planta într-un spațiu luminos la temperatura mediului ambiant. Se udă din abundență și se elimină excesul de apă care se adună în farfuria ghiveciului. Între udări lasă pământul din ghiveci să se usuce.

Aceste două metode necesită timp, cel puțin o lună pentru fiecare plantă. Dacă începi acum, e limpede că nu îți vei convinge crăciunițele să înflorească la timp, însă vei avea flori în ianuarie, prelungind astfel atmosfera festivă din casă. La anul ai grijă să aplici aceste metode încă de la începutul lunii noiembrie. Succes!

Citește mai multe despre Plantele sacre

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply