Cum faci lampa din balon

0

Urmareste cu atentie pasii care trebuie urmati si iti va reusi si tie.

Alege un balon care prezinta o suprafata rigida dupa umflare

Unge-l cu ulei sau crema de maini, apoi pune aracet intr-un bol din sticla sau plastic si scufunda mai multe servetele albe in el. Dupa ce servetelele s-au imbibat cu aracet, aplica-le uniform pe suprafata balonului, in cel putin trei straturi.

Fixeaza straturile

Fixeaza mai bine straturile din servetele si aracet prin bandajarea balonului cu ate de diferite dimensiuni. Acestea vor fi asemanatoare cu nervurile unei frunze.

Dupa ce s-a intarit, sparge balonul

Alege un ac subtire pentru a iesi aerul usor, fara a se produce un zgomot asurzitor. Apoi taie acest mulaj al balonului intr-un capat pentru a putea extrage resturile balonului din interior.

Vei observa ca obiectul obtinut nu este inca uscat complet in interior. Il poti usca in aproximativ 10 minute cu un foehn.

Decupeaza in forma de bajur cu foarfeca

Daca se deformeaza, nu te speria, pentru ca in scurt timp va reveni la forma initiala datorita elasticitatii aracetului.

Montarea duliei se poate face printr-o gaura perforata in partea superioara a abajurului. Cel mai bun bec, care sa dea si lumina puternica, dar care sa nu afecteze forma abajurului, este becul cu lumina rece, dar se mai poate folosi si un bec de 30 W, care va transforma corpul de iluminat in unul ambiental.

Decoreaza-l asa cum iti place

Noi  am ales motive etnice pentru ca multi dintre noi am invatat in copilarie sa facem ciucuri sau dantela. Aceste motive decorative se pot lipi sau chiar coase pentru ca abajurul permite perforarea cu usurinta.

Discuta acest subiect pe larg in topicurile speciale de pe Forum.


Articol publicat in revista Casa si gradina, editia de noiembrie, 2009
Productie si text: Mihaela Radu
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply