Cum alegi mobila de garsoniera

0

mobila de garsoniera (1)Cu toții suntam creativi când vine vorba de amenajarea spațiului în care locuim, dar uneori  se întâmplă să fim constrânși nu doar de bugetul disponibil, ci și de spațiul de care îl avem în casă.

Citeste si: Cum acoperi un perete gol

Alegerea mobilei de garsonieră poate fi un proces dificil deoarece trebuie să reușești să aduni toate piesele de mobilier de care ai nevoie într-un spațiu foarte restrâns fără a crea senzația de aglomerare. Iată cum să alegi mobilierul de garsonieră într-un mod cât mai practic.

Camera propriu-zisă

În funcție de spațiul pe care îl ai disponibil poți jongla cu mobila destul de mult deoarece există foarte multe opțiuni de decorare. Ideal ar fi să alegi seturi de mobilier mai simple și care pot fi fixate pe un singur perete. Asigură-te că ai suficiente dulapuri și sertare în setul pe care l-ai ales deoarece nu vrei să îți depozitezi bunurile în cutii sau să le ții la vedere. În cazul șifonierului, mulți din cei care locuiesc într-o garsonieră aleg să facă un compromis și își țin hainele în dulapurile mobilei de sufragerie. Noi îți recomandăm un dulap cu uși din oglindă, un truc la îndemână care va crea impresia unui spațiu mai mare și îți va fi de ajutor să îți probezi ținuta înainte să pleci de acasă.

Citeste si: Solutii perfecte pentru bucatarii mici

mobila de garsoniera (2)Dacă îți dorești să fii cu adevărat practic, atunci alege un pat rabatabil sau pliabil. Astfel, pe timp de zi, îl poți ascunde ușor pentru a lăsa spațiul pentru alte activități. Trebuie să fii foarte atent în acest caz deoarece patul unei garsoniere ține de multe ori loc și de scaun, și de canapea. De aceea, recomandarea noastră este o canapea extensibilă de foarte bună calitate.

Nu ai neapărat nevoie de fotolii. Scaunele pliante sunt o soluție excelentă pentru momentele în care trebuie să primești musafiri.

Citeste si: 8 solutii simple care maresc spatiul

Fotoliile puf sunt de asemenea o soluție bune deoarece pot fi mutate cu ușurință și chiar puse într-un dulap sau în balcon atunci când nu ai nevoie de ele. Televizorul poate fi poziționat pe setul de mobilier de sufragerie sau poate fi suspendat și fixat direct pe perete, fără să investești și într-o masă pentru el.

Bucătăria

În general, bucătăria unei garsoniere nu este foarte generoasă în ceea ce privește spațiul, deci trebuie să învățăm să lucram cu puținul pe care îl avem la dispoziție. Va trebui să te limitezi la mobila de bucătărie prinsă pe un singur perete. Dacă ea ocupă doar o parte din bucătărie, vei avea mai mult spațiu pentru mișcările tale. Pe cât posibil, încearcă să apelezi la o masă și scaune pliante sau să profiți din plin de dulapurile pe care le poți folosi pe post de masă.

mobila de garsoniera (4)Nu încărca toate blaturile cu electrocasnice și alte obiecte și rezervă un spațiu exclusiv pentru a prepara mâncarea. În acest fel, vei avea nevoie de masă doar în camera principală. Dulapurile suspendate în culori foarte deschise te ajută să economisești mult spațiu, dar în cazul în care beneficiezi și de o debara, încearcă să muți acolo o parte din lucrurile pe care le ai în bucătărie, cum ar fi vasele pentru gătit, borcanele și alte alimente care nu necesită depozitare în frigider.

Și pentru că tot veni vorba de frigider, evită să îl amplasezi în bucătărie dacă spațiul nu este generos. Multe garsoniere sunt echipate în așa fel încât frigiderul este poziționat fie pe balcon, fie pe hol. Atenție, însă, la temperaturile de pe balcon. El nu trebuie să stea nici in bătaia razelor soarelui dar nici în temperaturi foarte scăzute așa că nu îl pune în balcon decât dacă este închis.

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply