Cum alegi firma de renovare?

0

Ai decis să îți renovezi casa sau apartamentul și vrei să apelezi la o firmă de renovari? Pentru a face cea mai bună alegere, ține cont de aceste sfaturi.

Cum alegi firma cu care renovezi?

Identifică dorințele și nevoile tale

Primul pas este să hotărăști cum vrei să arate locuința ta după renovare, în cât mai multe detalii. Nu doar că va trebui să explici reprezentantului acesteia exact ce îți dorești, dar trebuie să fiți și compatibili. Când vei ajunge să verifici portofoliile firmelor care te-ar interesa, te va ajuta foarte mult să găsești o renovare exact ca cea pe care ți-o dorești tu.

Caută cât mai multe firme

Indiferent dacă ai primit sau nu recomandări de la prieteni, caută cât mai multe firme de renovare din care poți alege. Îți recomandăm să nu te oprești niciodată sub 5, indiferent ce oferte îți sar în ochi.

Compară

Nu te mulțumi doar să arunci un ochi peste lista de prețuri de pe site, ci cere o ofertă personalizată de la fiecare firmă. E-mail-ul tău ar trebui să conțină toate detaliile importante, printre care finisajele existente, desființarea unei debarale sau crearea unei arcade după ce renunți la o ușă. Nu uita să scanezi releveul locuinței pentru a-l atașa e-mailului.

Bazează-te pe instinct

În general, atunci când simți că ceva e în neregulă, probabil chiar este. Iar alegerea unei firme de renovări nepotrivite nu este deloc o greșeală care poate fi trecută cu vederea. În acest caz, riscurile sunt mari: poți irosi o sumă mare de bani, va trebui să refaci lucrarea (sau cel puțin anumite părți), vei pierde mult timp, vei fi nervos și stresat… Dacă nu simți că poți avea încredere într-o anumită firmă, e mai bine să o refuzi decât să regreți.

Cere și o a doua părere

Decizia îți aparține, dar nu strică să ceri părerea unor prieteni sau membri ai familiei, indiferent dacă se pricep sau nu la renovări. Poate nu ai observat ceva ciudat în oferta primită sau în contract – o a doua părere te poate ajuta mult când iei o astfel de decizie.

Verifică recenziile

În prezent, aproape orice firmă are și pagină de Facebook. Dacă nu găsești secțiunea de recenzii, e posibil ca firma să nu permită clienților să facă acest lucru pentru că primesc feedback negativ. Acest lucru nu este o regulă, dar ar trebui să ții cont și de asta.

Tu ai renovat vreodată? După ce criterii ai ales firma cu care ai lucrat?

Citește și: Decorațiuni interioare: te ocupi singur sau apelezi la un specialist?

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply