Cum alegi blatul din bucătărie. Idei si sfaturi

0

Cum alegi blatul din bucatarie

Specialiștii noștri te sfătuiesc pas cu pas cum alegi blatul din bucătărie, în funcție de nevoi și buget. Irina Miron, home designer la kika, îți oferă șase sfaturi de bază.

Blatul ideal în bucătărie

În primul rând trebuie ca atunci când te gândești cum alegi blatul din bucătărie să îți stabilești bugetul maxim și să știi cât de mult timp vei petrece în bucătărie.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Există o gamă largă de materiale pentru blaturi, iar tu trebuie să te gândești la amenajarea generală a bucătăriei tale și la stilul de viață. Mai exact, să ții cont de criteriile estetice și de cele de fucționalitate.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda.

Blatul de bucătărie trebuie să fie ușor de întreținut, rezistent la umiditate, temperaturi ridicate și agenți chimici.

Este bine ca blatul să fie neted, întrucât striațiile favorizează dezvoltarea bacteriilor.

Cum alegi blatul din bucatarie

Mărimea încăperii contează dacă te gândești cum alegi blatul din bucătărie: într-o bucătărie mică este ideal un blat de inox, care reflectă lumina și nu se deteriorează în timp sub influența ruginei sau a umidității respectiv a temperaturilor ridicate.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Trebuie să cunoști avantajele și dezvantajele fiecăruit tip de material. Blatul melaminat termorezistent este cel mai des întâlnit, se potrivește cu multe stiluri și are un preț bun. Blatul de granit este mai scump și trebuie să îl izolezi pentru a preveni pătrunderea umezelii, mirosurilor sau a petelor.

Citeste si: 10 accesorii esentiale pentru bucatarie.

Pentru o bucătărie luxoasă poți investi în corian un material compozit realizat din aluminiu, rășini acrilice și minerale naturale – rezistent la șocuri termice și umiditate.

Articol apărut în revista Casa și grădina.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply