Covorasul din baie. Cateva detalii importante

0

Tocmai pentru ca pare mic si nesemnificativ am decis sa-i dedicam un articol intreg si sa abordam cateva detalii importante despre covorasul din baie. De cele mai multe ori baia este una din cele mai mici incaperi din casa asa ca fieare detaliu conteaza, inclusiv covorasul din baie.

covorasul din baieDin cauza scopului si a dimensiunilor ei, baia nu oate fi incarcata cu detalii de decorare si amenajare, asa ca lucrurile simple si utile trebuie sa fie in acelasi timp si obiecte de decor. Un motiv in plus pentru a da importanta maxima pentru covorasul din baie care poate sa fie una din petele de culoare ale acesti incaperi.

Citeste si: Oglinda din baie. Sfaturi utile

covorasul din baieAtat materialul din care este facut covorasul din baie, dar si modelul si culoarea acestuia sunt foarte importante si trebuie sa fie in completarea elementelor deja existente. Covorasul din baie poata sa fie un mic petec viu. Exista solutia covoras de baie facut din muschi de padure. Covorasul din baie traieste mult, absoarbe umezeala, nu mucegaieste, curata aerul si nu cere decat putina grija: are nevoie de putina lumina, trebuie ferit de chimicale si udat cu masura. Pe langa faptul ca isi indeplineste foarte bine functia de covoras, muschiul contribuie totodata prin textura, culoare, si prin designul sau ingenios la crearea unui decor original al baii.

Citeste si: Baie in stil industrial

Covorasul din baie in variantele clasice trebuie sa fie din fibre naturale, eventual tratate impotriva mucegaiului. este indicat ca acestea sa poata fi suficient de moi pentru a putea fi spalate periodic si rezistente. Exista materiale care sunt special adaptate pentru baie fiind tratate si cu solutii antifungice.

Covorasul de baie poate sa fie in culori diferite fata de decorul din baie, dar neaparat in nunate complementare. daca vrei sa-l ascunzi, evident ca il poti alege in aceeasi culoare cu podeaua. Intr-o baie monocroma merg covorasele de baie colorate, doar daca vrei o pata de culoare. Poti alege la fel de bine si un covoras de baie in aceeasi culoare cu decorul intr-un ton mai inchis sau mai deschis. Nu face greseala de a asorta covorasul de baie cu prosoapele. Genereaza o senzatie neplacuta.

Sursa: yankodesign.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply