Coaja de portocală, intrebuintari mai putin stiute

0

Avem portocale tot anul. Sănătoase și parfumate ar fi util să nu arunci coaja acestor fructe pentru că sunt extrem de utile în casă. Cu foarte puțin efort cojile de portocală îți găsesc întrebuințări speciale și, mai ales, folositoare.

O bucată de coaja de portocala pusă în borcanul cu zahăr brun împiedica întărirea acestuia.

Dată pe răzătoare, coaja de portocală sau lămâie se transformă într-un condiment bun de adăugat în dulciuri, salate și marinade. Folosește doar cpaja fructelor ecolo sau bio, care nu este tratată. Se rade coaja și se amestecă cu zahar pudra. Combinatia se poate pastra la temperatura camerei și poate fi folosită pentru aromatizare.Gustul preparatelor va deveni mai bogat și rafinat.

Coaja de portocala

Înainte de a stoarce o lămâie, curăță-i coaja, iar apoi bag-o la cuptor până capătă o culoare aurie (coaja devine astfel mai dulce). Praful obținut prin măcinare se amestecă cu zahăr, sare sau piper negru. Evident foloseste lămâi bio. Piperul va deveni super aromat și va fi un ingredient special pentru cărnuri.

Adaugă câteva coji de portocale în sticla în care păstrezi uleiul de măsline. Acestea îi vor da o aromă aparte și salatele vor avea un gust deosebit,

Poți pune cojile de portocale în flacăra sau pe jar atunci când pe grătar ai carne d epui, legume sau fructe. Aroma de portocale, combinată cu aromele grătarului se transferă în alimente. Rezultatul este încântător.

Citeste si: La ce foloseste zaharul in casa si in jurul casei

Cojile de portocale tăiate mărunt se amestecă cu oțet alb. Proporția ideală este de 250 mililitri de oțet pentru cojile de la două portocale. Lasă să stea circa 48 de ore, apoi pune soluția, într-o sticlă cu pulverizator. Ai obținut o soluție de curățat foarte eficientă care miroase intens a portocale.

Fierbe câteva coji de citrice în timp ce gătești și veți scăpa mai ușor de mirosurile neplăcute din bucătărie. Sau pune cojile în cuptorul cu microunde într-un vas cu puțină apă. După 3-4 minute ai un ”ceai” parfumat ca va împrospăta aerul din casă.

Pisicile au mari probleme din cazua cojilor de portocală. Efectiv detestă aroma acestora. Așa că dacă există locuri în casă pe care vei să le ții departe de ghearele pisicii sau unde pisica să nu vină, stropește locul cu uleiul care explodează din celulele cojilor de portocală când este pliată și strânsă între degete. Repetă operațiunea din când în când.

Adună cojile de la mai multe portocale și lasă-le la uscat. trebuie rupte sau tăiate în bucățele mici înainte. Când sunt uscate bine zobește-le într-un mojar până se mărunțesc. Pune rezultatul în saculeti d epânză și las-i prin diferite locuri din casă, din șifonier sau unde crezi că este nevoie de o sursă de arome plăcute.

Idee decorativă

Coaja de portocala

Citeste si: Lucruri mai puțin știute despre liliac

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply