Cinci sfaturi fundamentale pentru amenajarea unei case noi

0

Am facut o lista esentiala cu cele mai importante cinci sfaturi de care trebuie sa tii cont cand incepi amenajare unei case noi. Totul trebuie sa decurga dupa o strategie care sa imbine perfect necesitatile reale ale familie, cu dorintele de amenajare, culorile care iti plac cu cele potrivite, totul in ritmul potrivit al amenajarii interioare.

Cu alte cuvinte trebuie sa gasesti o unitate coloristica, un stil de amenajare care sa fie adaptat pentru toata casa, totul in ritmul perfect. Adica nu cumperi covorul din camera de zi inainte de a alege parchetul si nici nu fixezi cada in baie, inainte de a pune gresia…

Alegerea parchetului, gresiei, faiantei, a obiectelor sanitare si pozitionarea corecta a luminii generale si ambientale. Daca ai un proiect creat de un designer specializat pentru decorarile si amenajarile interioare, atunci este mai usor. Culoarile parchetului trebuie sa fie in acord cu cele ale lemnariei folosite pentru usi si ferestre, iar lumina si amplasarea corpurilor de iluminat trebuie sa tina seama de detalii tehnice (cabluri, prize, spoturi luminoase).

Un parchet de calitate, o gresie, o faianta va scutesc de multe neplaceri care pot aparea in timp. In plus tine minte ca o vorba trae sanatoasa spune ca suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri ieftine…

Un alt aspect la care este bine sa va ganditi este alegerea obiectelor sanitare si robinetilor. Fixati un buget, apoi achizitionati varianta cea mai buna din punct de vedere calitate-pret, din magazinele specializate.

Nu trebuie facut rabat, indiferent daca va mutati la casa ori apartament, la calitatea produselor somnului. Urmeaza crearea unui ambient unitar, ca stil si confort.

Este bine sa tineti cont de iluminatul natural al spatiului si orientarea cardinala. Cand un apartament este intunecos, alegeti pentru amenajare parchetul, gresia, faianta, in tonuri deschise, calde, iar pentru mobilier ganditi-va la un echilibru intre nuantele inchise cu cele deschise.

Puteti folosi tonuri de galben, ca si accente, verde deschis, portocaliu. Spre exemplu, la draperie, canapea, mic mobilier “de accent”, va puteti juca cu doua, trei culori chiar.

Nu uitiati de iluminatul general, folosind corpurile din tavan! Puteti folosi lumina calda sau neutra. Nu as recomanda neoanele pentru case si apartamente, ci becuri si spoturi cu led.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply