Ceramica decorativa pentru casa

0

Ceramica decorativa este o provocare in fata careia nu poti rezista. Desi parte din ADN-ul nostru, ceramica decorativa este o solutie pentru casa si gradina prea putin folosita si prea putin pusa in valoare. Ceramica decorativa starneste pasiuni, dar capcanelele intinse de unele realizari indoielnice, care au darul de a lua ochii si atat, pot pune in pericol arta autentica si frumusetea exceptionala pe care o are ceramica in general si ceramica decorativa in special.

ceramica decortaiva

Citeste si: Interior traditional la Costesti

Ceramica autentica poti sa gasesti in targuri, dar numai daca stii sa faci diferenta intre arta autentica si improvizaria fara valoare estetica. Cu toate acestea oalele, canile, strachinile si ulcelele de ceramica isi gasesc loc in orice decor din casa si sunt binevenite pentru uzul de zi cu zi din bucatarie. Din ceramica autentica, din pacate din ce in ce mai rara si mai greu de gasit, s-a desprins ceramica decorativa in sensul cel mai strict al cuvantului.

ceramica decorativaColorata, vesela, frumoasa, ceramica decorativa pe care o gasim prin magazinele de decoratiuni interioare este generatoare de tonus si optimism daca este integrata in casa, dar limita intre frumos, valoros si diletantism artistic este atat de fina incat oricine poate trece aceasta granita fara sa vrea si fara sa fie vinovat.

Citeste si: Istoria plăcilor ceramice

Daca esti indragostit de ceramica decorativa targurile sunt cea mai buna sursa, iar aici poti gasi obiecte de uz casnic sau decorativ, sclipitoare prin frumusetea si eleganta lor.

Ceramica traditionala intra fara pasaport in categoria obiectelor de ceramica decorativa care innobileaza casa si care fac cinste celor care au identificat piesele cu adevarat frumoase.

Ceramica decorativa autentica este functionala, simpla, colorata in nuante calde si mereu exceptional alese, cu acel simt artistic care nu da erori sau rateuri si pe care il au artistii populari.

Pretul nu este deloc un criteriu si pentru a gasi piese cu adevarat frumoase trebuie sa fii avizat.

O certituditudine in ceea ce priveste valoarea estetica pentru ceramica decorativa poti sa gasesti in lucratile de ceramica ale unor artisti contemporani. Chiar si asa este nevoie de o cautare destul de incapatanata pentru a identifica obiecte autentice, originale si cu potential artistic real.

ceramica decorativaNumele si renumele artistilor sunt o garantie si un criteriu dar poti cadea in pacatul de a trece cu vederea piese exceptionale doar pentru ca sunt realizate de necunoscuti.

Citeste si: Mozaicul. Un finisaj original

Ceramica decorativa clasica, traditionala sau moderna isi gaseste loc fara nici o dificultate in orice casa. Lutul din care sunt facute pastreaza caldura pamantului, iar ceramica decorativa are darul de a se integra fara nici o dificultate si intr-un decor clasic, dar si intr-o amenajare interioara minimalista si pot da viata si valoarea locului in care se afla.

Exista si o ceramica decorativa pentru exterior, dar in mod special in acest caz, fiecare alegere trebuie facuta cu multa retinere. Ghetele scalciate si piticii de gradina din ceramica nu intra in categoria obiectelelor care sa-ti aduca laude, in timp ce vasele mari nesmaltuite, ulcelele cu sau fara torti, ghivecele simple cu forme rotunde si feminine vor fi mereu puncte de interes si emotie intr-o gradina.

Nu ezita sa folosesti obiecte de ceramica decortaiva in casa si in gradina, dar alege mereu numai acele piese care produc emotie si care fac coarde sensibile sa vibreze. Nu te orienta nici dupa pret, nici dupa cat de colorate sunt, ci dupa mainile celui care le vinde.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply