Cele mai bune pleduri si pături

0

O toamnă frumoasă înseamnă o casă plăcută, caldă și confortabilă, iar o mână de ajutor primești dacă alegi cele mai bune pleduri și pături. Dacă ai în plan să cumperi noi pleduri și pături ține cont de câteva sfaturi.

Aparent nu este o mare diferență între pleduri și pături, dar în fapt sunt produse diferite.

Pledurile sunt mai mici și mai subțiri decat păturile. De regulă pledul este făcut dintr-o țesătură deasă și ușoară, spre deosebire de pătură care este mai groasă, mai mare și mai grea decât un pled. În plus, păturile pot și îmbrăcate în cearcefuri, la fel ca și o plapumă, în timp ce pledul are în bună măsură și un rol decorativ și esetic.

Citeste si: Pleduri si plapumi. Cum le alegi

Dacă folosești pleduri și pături de calitate consumul de energie în casă scade, pentru că  poți reduce intensitatea surselor de căldură noaptea și seară.

Pentru perioadele reci ale anului, cele mai bune sunt acele pleduri și pături care își păstrează capacitatea optimă de încălzire. Trebuie spus că o patură bună este mereu realizată din materiale naturale: păr de cămilă, lână, sau combinații de materiale naturale, în timp ce pledurile pot să fie și din materiale sintetice, cu bune proprietăți termice.

Grosimea și greutatea sunt elemente esențiale pentru pleduri și pături, dar nu criterii obligatorii pentru calitatea lor. Păturile groase nu sunt și cele mai călduroase, calitatea materialelor fiind cea care face diferență.

Citeste si: Lenjeria de pat si cateva sfaturi

Cele mai bune pleduri sunt cele pufoase și ușoare, pentru că rețin mai bine căldură. Materialele cele mai potrivite sunt microfibrele care formează o umplutura voluminoasă și ușoară. Culoarea și aspectul pledurilor este foarte important pentru că sunt elemente esențiale în decorul din casă toamna și iarna.

Citeste si: Paturi si cuverturi decorative

Cele mai bune pleduri și pături sunt cele care respiră și reacționează la temperatură corpului. Ideale sunt cele din lâna, păr de cămilă, sau fibre naturale. Fibrele sintetice neutre sunt ideale pentru persoanele care au reacții alergice, din categorie făcând parte cele cu microfibre. Când vorba despre pături pe lângă materialul ales esențială este și dimensiunea acestora. Ideal este că acestea să depășească dimensiunea patului cu un lat de palmă pe fiecare laterală dacă sunt pentru două persoane. Dimensiunile ideale sunt 140 x 200 pentru cele destinate unei persoane și de 200 x 200cm, pentru un pat dublu. În cayul pledurilor acestea pot să fie și pentru o singura persoana, iar aspectul lor este un element esențial.

Un peld pufos, moale, în culori dulci și pastelate face toamna în casă mult mai plăcută și mai caldă și poate să contribuie chiar și la binele starii tale psihice, prin senzața de confort pe care o oferă.

sursa foto: ©_fotosmile777-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply