Paturi si cuverturi decorative

0

pături şi cuverturi decorative (3)Din păcate folosim prea puţin pături şi cuverturi decorative, cu toate că sunt pline de avantaje pentru aspectul general al casei. O cuvertură frumoasă, o pătură decorativă înfrumusețează încăperea, o colorează şi o încălzeşte, iar sezonul de toamnă, iarnă este perfect pentru a ne bucura de beneficiile acestor pături şi cuverturi decorative.

Indiferent unde este așezată, indiferent dacă foloseşti pături şi cuverturi decorative pe canapea, fotoliu sau pe patul din dormitor, aceastea au farmecul lor aparte și sunt întrebuințate tocmai pentru a da nobleţe unei anume piese de mobilier.

Din punct de vedere optic aceste pături şi cuverturi decorative transmit și emană căldură și confort creând astfel o ambianță aparte. O canapea simplă, care nu iese cu nimic în evidența, poate deveni punctul de atracție al încăperii dacă este îmbrăcată într-o cuvertură potrivită.

Citeste si: Husa pentru canapea

Toate aceste pături şi cuverturi decorative trebuie alese în culori naturale, pentru că în felul acesta emană de cele mai multe ori un sentiment primitor şi cald. Totuși, în general, ar trebui să alegi nuanțe care îţi plac în mod spontan sau care se potrivesc cel mai bine cu restul camerei.

Culorile delicate, pudrate sau o nuanța de piersica luminează încăperea, în timp ce culorile tari, închise, intense dau calm şi confort.

pături şi cuverturi decorative (4)Citeste si: Mobila tricotata. Huse tricotate

Spre exemplu, o cuvertură sidefata, din satin, are un efect fin și deosebit de elegant, în timp ce o patură pufoasă o să sugere confort şi bunăstare, iar o cuvertură din cașmir, care este prelucrată dintr-un amestec de lâna merinos, radiază noblețe.

Una din lâna este călduroasă, iar după mai multe spălări devine mai pufoasă și are parcă un aspect “vintage”. Ne da senzația că este o cuvertură veche, care a fost martoră la întreagă istorie a familiei. Confecționată din lâna într-un stil mai elastic este foarte plăcută la atingere.

Citeste si: Pleduri si plapumi. Cum le alegi

Oricare din aceste modele sau sugestii ai alege, toate aceste pături şi cuverturi decorative sunt multifuncţionale, în funcţie însă de materialul din care sunt confecţionate. Exista pături şi cuverturi decorative care au doar rol de a îmbrăca camera şi nu pot fi folosite pentru a te inveli cu ele, acestea fiind ideale în camerele puţin traficate, cum este domitorul şi patul matriominal, pentru că ascund bine aşternuturile şi dau imaginea unui loc ordonat şi liniştit.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply