Ce trebuie sa stii despre ghivecele pentru plante

0

Ghivecele pentru plante pot sa fie din plastic, ceramica, sticla sau sau din metale inoxidabile, si au cele mai diferite forme. Sunt inalte, joase, rotunde, ovoide, suspendate, mici si mari. Modul in care se dezvolta plantele tale in casa depinde in mod esential de ghivecele pentru plante. Este esential felul in care alegi ghivecele pentru plante, iar noi iti dam cele mai importante sfaturi.

Ca regula generala trebuie spus ca toate ghivecele, indiferent de materialul din care sunt facute, trebuie sa aiba un orificiu pentru scurgerea excesului de apa, pentru ca drenajul este unul dintre factorii cei mai importanti pentru plantele in ghiveci.

Citeste si: Cele mai frumoase ghivece de flori

Desi ghivecele din plastic sunt cele mai populare, acestea nu sunt deloc pe placul plantelor pentru ca pamantul nu poate respira. In astfel de ghivece riscul ca planta sa faca diferite forme de boli provocate de mucegai este foarte mare.

Cele mai bune, atunci cand vine vorba despre plantele de apartament sunt ghivecele din ceramica smaltuita sau nesmaltuita. Ghivecele pentru plante din ceramica populara sunt ideale. Aceste vase sunt absolut superbe, de un bun gust desavarsit. Cele mai multe plante se simt bine in astfel d evase pentru ca pamantul respira iar planta creste armonios.

Ghivecele pentru plante din sticla sunt usoare, durabile si foarte rezistente la actiunea apei. Pot avea cele mai variate forme si culori. Dezavantajele sunt: rezistenta scazuta la socuri, pretul ridicat si imposibilitatea de a lasa radacinile plantei sa respire. Merita insa sa le cumperi pentru ca se vor armoniza foarte bine cu un mobilier mai pretentios.

Ce trebuie sa stii despre ghivecele pentru plante

Citeste si: Plante agatate in casa

Ghivecele pentru plante din otel inoxidabil sunt extravagante, suprarealiste si se integreaza minunat in interioare moderne, cu mobilier predominant din metal si sticla. Pot fi intretinute cu usurinta si au durata de viata nelimitata. Se recomanda, mai ales, pentru plantele de dimensiuni mai mari.

Ia in calcul faptul ca unele din ghivecele pot sa pateze covoarele, parchetul sau gresia, in functie de materialul din care sunt realizate. Cea mai buna masura de siguranta sunt farfuriile din portelen, asezate pe un strat de pietris fin, pentru ca excesul de apa sa se poata scurge. Un al truc foarte bun este sa pui la fundul vasului, inainte de a pune pamatul si planta, un strat de pietris sau cioburi de stica. Acestea dreneaza apa si permit circulatia aerului.

Citeste si: Orhidee in ghiveci

Pretul, cand este vorba de ghivecele pentru plantele tale nu conteaza. Nu acesta este criteriul care face diferenta. Ghivecele pentru plante trebuie sa se incadreze in decorul din casa si sa ofere plantei conditiile de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios si sanatos.

Citeste si: Brandusa de primavara

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply