Ce poti face cu o rola de banda adeziva. Solutii si idei

0

Cine nu are o rolă de bandă adezivă în casă. Nu mă gândesc la cea subțire pentru hârtie, ci la o bandă adezivă profesonala, bună pentru izolații, lipituri și alte reparații rapide în casă. O rolă de bandă adezivă este obligatorie în casă pentru că te poate ajuta în unele din cele mai serioase probleme. Dacă o rolă de bandă este de calitate poate izola pentru câteva zile o țeavă spartă, poate funcționa ca o garnitură la o scurgere cu probleme… Ideea este că te poate scoate din multe încurcături. Iată la ce folosește o rolă de bandă dubluadezivă, pe lângă folosința uzuală.

1. Îndepărteaza un autocolant. Fie că este lipit de geam sau de un perete un autocolant se dezlipește cu greutate și dacă nu faci treaba cu atenție fie se rupe, fie rămân urme pe perete. O mână de ajutor primești de la o rolă de bandă adezivă. Această bandă super lipicioasă îndepărteaza resturi sau poate să te ajute să desfaci tot autocolantul. Banda adezivă este foarte bună pentru desprinderea autocolantului de pe geamuri și a resturilor de pe perete. Lipește bine banda adezivă de autocolantul care trebuie îndepărtat și trage cu putere, dintr-o dată, de unul din capete.

Citeste si: Cum scapi de pagubele cauzate de topirea zapezii

2. Curăță petele de vopsea de geamuri și gresie, faianță și parchet. Procedura este identică ca și în cazul autocolantului. Rezultatul este foarte bun și rapid.

o rolă de bandă adezivă (1)3. Ține la distanță furnicile și insectele. Pune bandă dublu lipicioasă în locurile în care exită riscul să vină furnicile sau alte insecte. Nici furnicile, nici alte insecte nu pot trece de acest obstacol foarte lipicios. Poți agăța fâșii de bandă  de tavan sau pentru a îndepărta muștele. Acestea au o atracție irezistibila pentru banda adezivă, dar dacă aterizează pe ea, nu mai pot zbura. Soluția este foarte bună și pentru terase și funcționează și împotriva țânțarilor.

Citeste si: Cum iti pregatesti casa pentru iarna

4. Îndepărtează părul de animale. Fă un ghem lejer de bandă și freacă cu el locul unde stă pisica. Părul animalului se lipește de partea adezivă și locul rămâne curat. Sau, înfășoară bandă adezivă în jurul unui trafalet și poți îndepărta scamele și parul de pe haine sau tapiserie.

Citeste si: Secretele caselor frumoase

5. Banda adezivă poate lipi, izola și face funcțional orice alt obiect de la un furtun de plastic, până la un scaun de pe terasă, de la o cizmă de cauciun până la salopeta de lucru.

Una peste alta o rolă de bandă nu trebuie să-ți lipseasca din casă!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply