Ce nu știai despre Primule

0

despre primule (1)

Află câteva lucruri pe care nu le știai despre Primule. Flori de interior și de exterior, Primulele sunt printre plantele care există în cele mai variata culori.

♥ Toate speciile de Primule sunt plante perene. Acestea înfloresc primăvara, dar deseori au o a doua ănflorire toamna în septembrie.
♥ Unele specii de Primule sunt plante medicinale și sunt cultivate intensiv pentru acest scop. Din semințe se extrage un ulei folosit în industria farmaceutică și în cea cosmetică.
♥ Primula face parte din familia Primulaceae și este nativă din emisfera nordică temperată, partea de sud a munților tropicali din Etiopia, Indonezia, Noua Guinee și sudul temperat al Americii de Sud.
♥ Exista peste 500 specii de Primule.
♥ Ciuboțica cucului este o specie de primule din flora spontană, dar este cultivată pe scară largă de sute de ani.
♥ Peste jumătate dintre speciile cunoscute sunt originare din Himalaya. Acestea au fost combinate de specialiști iar hibrizii au creat o varietate de subspecii cu flori de diferite forme și culori.

despre primule

♥ Cele mai populare specii de Primule de la noi, adaptate climeni din România sunt: Primula auricula, Primula elatior și Primula veris care ănfloresc 5-7ani la rând.
♥ Primula este o plantă perene cu viață relativ scurtă, planta moare dupa circa 5-10 înfloriri.
♥ Uleiul extras din semințele de Primulă este foarte bogat în acid linoleic, în omega 6 și în fenilalanină, este obținut prin presarea semințelor, fiind folosit de secole pentru a trata diverse afecțiuni. Una din cele mai frecvente utilizări pentru uleiul de primulă este includerea lui în cremele pentru protecție solară și pentru a proteja pielea de condiții meteo extreme.
♥ Uleiul este folosit ca bază pentru producerea unor medicamente destinate afecțiunilor cardiace, unele produse fiind preparate exclusiv din ulei de extras din semințele acestor plante, cum sunt medicamentele destinate combaterii inflamației miocardului.
♥ Medicina populară foloseste rădăcina de ciuboțica-cucului care ajută la eliminarea toxinelor din corp, atenuează durerile reumatice și alungă insomnia.

Cum se ingrijeste primula

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply