Ce fel de blat alegi?

0

Afla care sunt cele mai bune materiale, cele mai rezistente si, nu in ultimul rand, cele mai ieftine.

Exista mai multe tipuri de materiale pentru blaturi. Printre cele mai utilizate sunt cele din lemn, compozit, granit, laminat, corian si quartz. Noi iti dam cateva detalii despre fiecare dintre ele, alegera finala o vei face tu.

  • Blaturile din lemn sunt rezistente si pot avea o viata lunga, ele dau un aspect deosebit oricarei bucatarii si se potrivesc cu orice alt material. Daca sunt din lemn masiv si se pateaza sau se zgarie pot fi curatate si indreptate cu glaspapir, zonele afectate trebuie date apoi cu lac.
  • Blaturile din material compozit au o suprafata neteda, iar bacteriile sau alte impuritati sunt usor de indepartat. Un mare avantaj al acestor blaturi este ca ele vin intr-o gama variata de culori, iar materialul este mai rezistent decat piatra naturala.
  • Blaturile de granit rezista la temperaturi foarte inalte. Daca sunt corect tratate, devin impermeabile si aproape nimic nu le poate pata. Dar ai grija la vin si la acidul citric – curata aceste pete imediat cu o carpa umeda.
  • Blaturile din materiale laminate sunt cele mai ieftine si pot imita materiale cum ar fi granitul sau lemnul. Rezista la pete, dar nu si la temperaturi inalte.
  • Blaturile din corian, un material inovator, insa scump – pot fi folosite si pentru o chiuveta integrata in ele, sunt rezistente, imbinarile sunt greu de sesizat si rezista la temperaturi de 250 de grade.
  • Blaturile din quartz sunt destinate pentru bucatarii luxoase. Acest tip de blat este cel mai rezistent material existent pe piata, foarte igienic dar si costisitor. El va da un aspect elegant oricarei bucatarii atat timp cat culorile sunt bine alese.

PONT1:

Blaturile au in general o grosime de 40 de mm. Daca doresti ca ele sa fie mai subtiri sau mai groase, spuneti-le celor care iti proiecteaza bucataria, ei pot face fronturile de lucru incepand de la 10 mm grosime. Alege blatul doar dupa ce vezi exemplele concrete.

PONT2: 

Daca vreti sa iti instalezi singur blatul, nu alege materiale scumpe sau foarte rezistente, sunt greu de manevrat, incercati materialele din laminat sunt cele mai flexibile.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Stockexpert

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply