Ce ascund prețurile prea mici ale caselor

0

Prețurile prea mici ale caselor ascund costuri mari la finalul execuției lucrărilor și, de asemenea, non-calitate, spune specialiștii din domeniul construcțiilor de case. Calitatea materialelor de construcții asigură circa 35% din calitatea ansamblului lucrării și peste 60% din costurile de construcție și nu se poate vorbi de calitate în construcții fără materiale de calitate.

Prețurile prea mici ale caselor

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Politica prețului minim ca principal criteriu folosit atât în achizițiile de materiale pentru construcții publice și private, determină un standard redus al calității construcțiilor și costuri foarte mari ulterior. Orice construcție trebuie să fie realizeze un echilibru între calitatea materialelor, durabilitatea acestora și garanția producătorului pentru materialele folosite. Costul final al unei case trebuie să includă si reparațiile din următorii 10-15 ani, unele dintre ele fiind circa 20-25% din valoarea totatlă a casei, ceea ce este foarte mult și ineficient.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Accentul trebuie pus nu pe costurile de construcție, ci pe costurile totale estimate în următorii 20 de ani de la finalizarea construcției, iar materialele d ecalitate, chiar mai scumpe, fac cifra totală mult mai mică.

Citeste si: Casa mică de la țară. De la vise la realitate

Este nevoie de schimbarea mentalității, atât la nivelul beneficiarului, cât și la nivelul constructorului, pentru a-și califica forța de muncă, dar și la nivelul sistemului de educație, pentru a putea orienta, atât de la școală, cât și în formarea adulților, oamenii către câștigarea competențelor necesare în fiecare domeniu.
Noile prevederi ale Legii 10 privind calitatea în construcții trebuie să cuprindă aceste detalii și sp încurajeze folosirea unor materiale de calitate care să crească valoarea finală a imobilelor și să le asigure o ganație semnificativă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply