Case mari cu mansarda

0

Orice proiect de casa este o investitie, dar daca alegi să-ți faci casă, și ai resursele financiare necesare, mergi pe ideea case mari cu mansarda. Înainte de orice trebuie să iei în calcul câteva detalii care pot face o astfel de casă mare cu mansardă o investiție profitabilă.

case mari cu mansarda

Costurile de construcție în regim propriu sunt destul de avantajoase, așa că poate să fie rentabil să mergi pe ideea de proiecte de case mari cu mansardă pe care ulterior să la vinzi integral sau în parte.

Daca ești dispus să faci o investiție pe case mari cu mansardă, află că este mai rentabil faci un pas mai departe și să alegi una din soluțiile de proiecte de case cu două etaje. Este pe principiul unde merge mia, merge și sută. Diferențele de investiție între o casă cu un etaj și una cu două etaje sunt de circa 30-40%, dar valoarea de piață a casei și câștigul la suprafața locuibila sunt demne de luat în calcul și vor compensa investită inițială.

Toate variantele de case mari cu mansardă pot să fie o alegere excelentă pentru terenurile cu suprafața mică din oraș, iar mansardă poate să rămână că atare sau poate să fie amenajată, situație care nu face decât să mărească spațiul locuibil și randamentul financiar al casei.

Un mare avantaj pentru proiecte de case mari cu mansardă este acela că sunt ideale pentru două familii. Poți alege oricare din proiectele de case duplex care pot fi soluția cea mai convenabilă, unde spațiile comune sunt doar cele exterioare, sau poți merge pe variantă unei case cu două intrări, care are spații comune pentru ambele familii dar care oferă și zone de intimitate pentru fiecare familie.

Pentru că spațiul și amplitudinea construcției permite, aceste proiecte de case mari cu mandarda sunt cele care se pretează cel mai bine la principiile de arhitectură modernă. Caracteristicile generale, lipsa ornamentelor,  funcționalitatea dusă la maximum, ferestre cu liniile drepte fac din aceste case mari cu mansardă locuințe extrem de funcționale. Ferestrele mari, acoperișul în mai multe ape, balcoanele și linia sobră sunt detaliile unei arhitecturi urbane care nu face rabat de la estetic, dar unde esteticul rămâne doar un accesoriu al utilității. Casele de acest gen nu sunt opere de arhitectură, dar au un aspect plăcul și sunt foarte congortabile, practice, spațioase și funcționale.

Oricare din aceste proiecte de case mari cu mansardă vin la pachet cu dezavantajele unei case… mari, cu mai multe planuri. Este obligatorie o fundație adâncă și solidă – pe care o poți valorifică sub formă de beci sau demisol, pentru a profită la maximum de spațiu, este necesar un plan de organizare pe verticală bine gândit, pentru a face casă funcțională și practică și este obligatori un acoperiș solid care să oferă toată protecția de care casă are nevoie.

Partea bună este că pentru toate aceste case mari cu mansardă există și câteva avantaje: impozit mai mic, costuri reduse pentru încălzire (mansardă este un foarte bun izolator pentru casă), posibilitatea de a valorifică spațiul excedentar oferit de mansardă.

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply