Casa spatioasa in sezonul rece

0

A venit toamna şi începem încet încet să ne retragem în casă. Toate activităţile noastre sunt acum legate de cămin, iar cu cât se face mai răcoare afară, cu atât ne dorim să ieşim din casă mai puţin.
Şi dacă până acum ne gândeam la confortul nostru de pe terasă, acum începem să ne gândim la confortul nostru din casă. Confortul ţine foarte mult şi de spaţiu.

casa spatioasa

Şi pentru a avea o casă spaţioasă în sezonul rece, ai de urmat câţiva paşi:

Lasă lumina să intre

Să laşi lumina naturală să intre este unul dintre cele mai bune moduri de a crea o iluzie optică care va schimba atmosfera instant. Asta include utilizarea materialelor mai deschise la culoare, mai ales în bucătărie. Materialul suprafeţei mesei din bucătărie mai deschis la culoare ajută mai mult, spre deosebire de cele închise la culoare, mai plictisitoare. Pereţii trebuie, de asemenea, să fie de culoare deschisă, pentru a lăsa lumina să abunde prin toată camera şi să fie reflectată de suprafeţele materialelor.

Citeste si: Orice camera are nevoie de … ceva

Aruncă lucrurile de care nu ai nevoie

Se subînţelege că aruncatul obiectelor de care nu ai nevoie va da impresia de casă spaţioasă şi va reduce orice eventual stres. Aruncă lucrurile care nu-ţi sunt necesare şi investeşte într-un depozit bine ascuns, pentru a avea mai mult spaţiu şi în exteriorul casei, atât cât şi în interior. Este o metodă simplă şi bună de aplicat în toată casa, sub mese, pe suprafeţele meselor şi în spatele pieselor de mobilier.

Citeste si: 10 lucruri de facut in octombrie

Mobilier plinat

Piesele de mobilier care se strâng şi iau o cu totul altă formă sau cele în care pot fi depozitate cu uşurinţă reprezintă alternativele ieftine ale celor care par că îşi merită locul. Canapelele extensibile, cum am menţionat deja, sunt invenţii ideale cu multiple moduri de ultilizare. În sezonul rece o casă spaţioasă este perfectă pentru a primi oaspeţii, dar trebuie să ai nişte scaune pliante care nu ocupă loc atunci când nu sunt folosite. Este o idee bună pentru a face spaţiu în casă şi de a găzdui cina perfectă.

Citeste si: Mese pliante: solutia perfecta pentru casele noastre

Podul şi subsolul

În cazul în care casa tare are un pod sau un subsol, trebuie să te întrebi de ce nu este folosit cum ar trebui. Podul are multe foloase, putând să fie transformat în mansard, ca apoi folosit pe post de dormitor, pe post de birou, sau pur şi simplu pe post de cameră recreaţională pentru cei tineri şi toate jucăriile lor.

Citeste si: Cum faci din pod o mansarda locuibila

Acestea sunt nişte sfaturi care îţi fac casa să arate mai spaţioasă şi elegantă. Aminteşte-ţi, nu are legătură cu cât de mică sau mare este casa ta. Are legătură cu folosirea spaţiului corect şi în avantajul tău.

 

Sursa foto: 3darcastudio – Fotolia.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply