10 lucruri de facut in octombrie

0

Nu se compară nimic cu mirosul de lemn umed şi de frunze uscate pe care îl aduce toamna. Iar grădina este o splendoare de culoare.

Întâmpină zilele răcoroase şi nopţile lungi de octombrie aducând toamna în casa ta.

asternut toamna

Profită la maxim de toamnă afară, dar şi în casă, urmând sugestiile noastre.

1. Plantează bulbii pentru primăvară. Gândeşte-te cât de bucuroasă eşti când, primăvara, îţi apar primele flori în grădină. Acţionează în avans şi cumpără bulbi pentru plantat. În octombrie, înainte de primul îngheţ, este perioada perfectă pentru plantarea bulbilor.

Citeste si: Flori de toamna care rezista la frig

2. Fă-ţi căminul mai confortabil. Aceasta este perioada perfectă pentru a sta seara pe canapea, la căldurică, citind o carte sau o revistă. Fă ca totul să fie confortabil decorandu-ţi sufrageria cu câteva perne în culori tomnatice. Alege materiale moi, precum catifeaua sau caşmirul.

3. Bucură-te de o ciocolată fierbinte. Mai ales dacă te-a prins ploaia fără umbrela, şi ai ajuns acasă cu frigul în oase, o ciocolată fierbinte este exact ce ai nevoie. Şi unde să o bei dacă nu între noile perne de catifea, nu?

frunze uscate

4. Foloseşte frunzele uscate. În loc să le dai foc, aşa cum face majoritatea, gaseste-le utilitate în grădină. Poţi face compost din ele. Umple un sac cu frunze, câteva mâini de pământ, apă, închide sacul la gură şi agită-l săptămânal. La primăvară te vei felicita pentru ideea avută în octombrie.

Citeste si: Pune frunsele uscate la treaba

5. Găteşte ca toamna. Odată cu schimbarea anotimpului, şi apetitul nostru se schimbă. Aşa că e momentul să începi să găteşti ca pentru toamnă, salatele nu mai pot fi fel principal, ci doar garnitură.

6. Pregăteşte şemineul. Dacă este pe gaze, poţi sări peste acest pas. Dar dacă ai şemineu clasic, pe lemne, ai nevoie de câteva pregătiri. Trebuie curăţat bine şi nu uita să faci provizii de lemne şi chibrite lungi.

7. Schimbă aşternuturile. Şi cât încă se mai poate, ţine geamul deschis la dormitor pentru a avea parte de acel miros de proaspăt. Poţi scoate pilota, e suficient de frig în octombrie, şi lasă puţin spaţiu pe noptieră pentru o cană fierbinte de ceai, pe care s-o bei seara la culcare cât citeşti.

Citeste si: Lista de activitati pentru toamna

parfum toamna

8. Regândeşte spaţiul de depozitare. Acum este momentul să evaluezi corect spaţiul de depozitare. Şi fă curăţenia de toamna aruncând lucrurile de care nu mai ai nevoie, sau donând ce nu ai mai folosit de mai mult de un an.

9. October fest cu familia. Octombrie dar nu cu bere, ci cu must. Invită-ţi familia la culesul strugurilor şi faceţi apoi o mică petrcere în grădină cât încă mai are putere soarele. O să va fie dor de el!

10. Adu toamna în casa ta. Indiferent dacă o faci prin culori, parfum, material textile sau accesorii, înlocuieşte luminozitatea verii din casă cu confortul şi căldura toamnei.

Citeste si: Parfumul de toamna in casa ta

Lasă-ne un comentariu şi spune-ne ce ai mai adăuga pe lista de lucruri de făcut în octombrie.

 

 

Sursa: styleathome.com

Sursa foto: Barbara Helgason, Dasha Petrenko,Photographee.eu  – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply