Casa pozitiva. Ce este si cum poti avea o casa pozitiva

0

O casa pozitiva este o casa in care te simti bine, in care te simti cu adevarat acasa, unde lucrurile sunt puse in ordine, unde nevoile fiecaruri membru al familiei sunt indeplinite, indiferent de ceea ce fac ceilati. Poti avea o casa pozitiva prin organizare si printr-o strategie care sa ofere maximum de confort cu ceea ce ai.

1. Obiecte dragi si utile. Prima conditie pentru o casa pozitiva este ca toate obiectele din casa ta sa fie pe placul tau si sa insemne ceva pentru tine. Daca nu-ti plac, daca nu-ti trebuiesc, arunca-le. Este benefic sa stai intr-o casa in care esti inconjurat numai de articolele pe care le iubesti si care sunt utile. In plus daca vei avea doar obiecte dragi si utile nimic nu va fi in plus, deci vei face economie de spatiu.

2. Intrare primitoare. Pune mici carpetele colorate la intrare, decoratiuni florale pe usa, un scaun special in hol. Sunt elemnete de baza pentru o casa pozitiva si te vor face sa te simti bine primit in casa ta.

3. Lumina. Lumina inseamna viata! Asa ca lumineaza-ti fiecare coltisor obscur si vei vedea cum te simti imediat mai bine. Si mai ales nu uita sa schimbi un bec care se arde, imediat. Tine minte ca o lumina asezata in camera schimba complet atmosfera, iar simpla schimbare a pozitiei unei surse de lumina schimba tot aspectul din camera. Asa ca daca vrei o casa pozitiva foloseste din plin lampi, lampadare si orice alte surse de lumina simti ca sunt necesare. Ideea este de a nu lasa nici un colt din casa in intuneric.

4. Numar si nume pe usa. Pune-ti numar la casa si numele pe usa. Este un mod in care marchezi teritoriul si iti asumi drepturile fata de casa ta.

5. Vedere de ansamblu. Din fiecare colt al casei, mai ales din cele care au locuri unde stai asezat sau culcat trebuie sa ai o buna vedere de ansamblu. O sa ai senzatia de aer respirabil, dar si de mai mult spatiu. Asta inseamna o buna organizare a pieselor d emobilier din casa si un decor care sa nu te sufoce. Nu uita ca TU stai in casa ta nu mobila!

6. Lumanari parfumate. Lumanarile parfumate sunt un detaliu pozitiv si benefic mai ales daca sunt cu arome naturale, daca au forme frumoase si daca sunt din ceara naturala si, mai ales atunci cand sunt aprinse. Pune lumanari inclusiv in baie unde te poti rasfata cu mirosuri fine.

7. Fa curatene in mod constant, nu lasa dezodine si mizeria sa te copleseasca. Aloca 30 de minute pe zi pentru a face ordine si curatenie, in fiecare zi in alt colt si in felul acesta casa o sa fie mereu curata si proaspata. Nu lasa micile defectiuni sa astepte saptamani in sir pana in momentul in care le vei repara. Toate acestea sunt dovezile de iubire pentru casa ta si cel mai simplu mod in care poti face din casa ta o casa pozitiva.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply