Casa confortabila, casa frumoasa

0

casă confortabilăAm văzut case frumoase, dar reci și neprimitoare. Ceea ce trebuie spus răspăicat este că o casă confortabilă este o casă frumoasă, dar o casă frumoase nu este mereu o casa confortabila. Iată acele cateva detalii care fac din casa frumoasă, casa confortabilă.

O casă confortabilă nu înseamnă piese de mobilier cu design din ultimele colecții și nici un rafinament de expoziție. Există un echilibru subtil între comod și la modă, iar acest echilibru este cel care definește o casă confortabilă.

Pentru a crea un mediu plăcut, folosește obiecte plăcute la atingere: covoare pufoase, colarate, textile catifelate, piese de mobilier din lemn. Solușia este perfectă și în camerele mari și în cele mici, adaptat pentru fiecare în parte.

Citeste si: Armonia vizuala din casa

Textilele au darul de a face o casă confortabilă și îndepărtează senzația de spațiu gol și impersonal.

casă confortabilăFolosește piese disparate de mobilier, chiar dacă asta înseamnă să amesteci puțin stilurile. Diversitatea este cea care dă viață unui spațiu interior și, atât timp cât rezultatul este unul armonios, te vei putea bucura din plin de el, atât tu, cât și prietenii tăi. Dacă vei merge pe varianta ”seturi” atunci casa ta nu o să fie o casă confortabilă și un fel de magazin de mobilă.

O casă confortabilă este o casă colorată. Paleta cromatică folosită joacă un rol fundamental în atmosfera și personalitatea unei case. Culorile reci, precum albastru, verde sau mov închis pot mări vizual o încăpere, însă îi vor da în același timp o senzație de răceală. Pe de altă parte, nuanțele calde, precum maro, roșu, galben, portocaliu, vor face un spațiu să pară mai compact, mai intim și mai primitor.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

Lumina este unul din marile secrete ale caselor frumoase și detaliul care face o casă confortabilă. Cheia este să creezi o atmosferă intimă, iar lumina poate juca un rol hotărâtor în aceasta. Plasează mai multe lămpi în cameră cu abajurui de culori diferite, pentru a combina lumina și a produce volume și spații virtuale care dau personalitate și căldură unuei camere.

Citeste si: Secretele caselor frumoase

Expune-ți lucrurile preferate! Este unul din acele amanunte care pot schimba complet aerul unei case și o pot face dintr-o casă sobră, o casă confortabilă. În plus expunerea unora din lucrurile personale reflectă personalitatea ta. Lucruri personale înseamna de la fotografii la suveniruri, de la discuri vechi sau obiecte din casa bunicii, până la colecția de mașinute. Toate acestea integrate în decor vor da un aer cald, personal și intim casei tale.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply