Canapea in dungi. Trucuri, solutii si sfaturi

0

Din capul locului trebuie spus că o canapea în dungi oferă camerei un aer vesel, tineresc, de vacanță sau – în funcție de materialele și culorile alese, un aer romatic, boem.

family-room-670281_960_720

Ideea de baza este ca o canapea in dungi aduce un strop de varietate în casa ta.

Dungile dau impresia de ordine și merg de minune și cu motive florale sau cu buline. Ține cont că există dungi verticale și orizontale, sunt dungi late și dungi subțiri. Ce alegi și cum? Conteaza câteva detalii, cel mai important fiind dimensiunea camerei în care se află canapeaua. Cu cât camera e mai mică, cu atât dungile e bine să fie mai înguste. E un truc care se aplică pentru toate motivele decorative (inclusiv pentru tapet sau covor). Într-o cameră mai spațioasă merg dungile mai late. Este un principiu de bază și anume acela de a respecta proporțiile.

Contează și orientarea dungilor pentru că cele verticale vor sublinia înălțimea unui obiect, îl vor face să pară mai înalt sau pur și simplu va accentua verticala încăperii, pe când cele orizontale dau impresia că obiectele sunt mai late. Dungile de dimensiuni egale, verticale, imprimă senzația de ordine, iar dacă sunt și în culori neutre vei aduce o notă clasică la interior. Dungile orizontale sunt asociate mai mult interioarelor moderne, conferă un aspect mai actual. Dar nu uita să le adaptezi spațiului camerei, deci canapeaua sau fotoliile cu huse dungate late merg în camere mari, cele cu dungi subțiri în camere mici.

Combinatia de culori contează și ea în foarte mare măsură. Pentru varietate este suficient ca un singur obiect mare, ori canapea, ori fotoliul, să aibă husă în dungi. Dacă alegi ca și fotoliile și canapeaua să fie în dungi trebuie să simplifici la maximum decorul din casă. Nunațele dungilor trebuie să fie pastelate  pentru a avita să apară contraste supărătoare. Dacă îți plac dungile colorate și în contraste vibrante, ei bine să știi că ele vor imprima decorului un aer tineresc, deci sunt perfecte ca accent tonic și merg la fix în camerele pentru copii. Dungile viu colorate se potrivesc și în interioarele rustice, mai ales dacă ai mobilă din lemn masiv.

O canapea în dungi trebuie să facă parte dintr-un decor cat mai curat și mai simplu. Este esential să alegi un covor într-o singură culoare și o zugrăveală simplă pentru ca o canapea în dungi să aibă un loc ideal fără să aglomereze și să supra încarce camera în care se află. Este foarte important să așezi o canapea în dungi în camere cu mobilă simplă, fără alte decoruri pe ea sau în cele cu mobilă masivă, dar lipsită de detalii sculptate sau înflorituri ori picturi.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply