Camera de oaspeti. Amenajare practica si confortabila

0

Daca ai posibilitatea si spatiul iti permite este pacat sa nu amenajezi o camera de oaspeti.

camera de oaspeti

Camera de oaspeti este un loc util care pana la urma poate fi folosit de oricare din membrii familie tale, desi este destinat musafirilor. Oricum, camera de oaspeti este o alegere pe care trebuie sa o iei in calcul, daca spatiul iti permite. O poti amenaja in mansarda, un loc foarte bun: oaspetii vor avea intimitate si nu te vor deranja.

Camera de oaspeti trebuie amenajata in primul rand practic. Poti sa folosesti, si chiar este recomandat, mobilier desperecheat, sau mobile la “mana a doua”, dar asta nu inseamna nici pe departe ca vei face rabat de la confort si bun gust. Iata cateva idei care pot face din camera de oaspeti un loc placut, confortabil si cochet.

Mergi pe varianta a doua paturi. Ai posibilitatea de gazdui si persoane care nu dorm impreuna. O solutie foarte buna sunt paturile care se pot separa sau lipi usor. Evident ca trebuie asezate in asa fel incat modificarea sa se faca usor.

Citeste si: Mansardă şi casă de vacanţă

Camera de oaspeti se preteaza perfect pentru refolosirea unor mobile vechi. Chiar daca folosesti un pat cu scheletul din fier, sau alta somiera veche, pune mereu o saltea noua si asternuturi frumoase, colorate si de calitate. Compensezi si dai un aer romantic incaperii.

Adauga ceva special si inedit camerei. Poate sa fie un cufar reconditionat care sa tina loc de noptiera, un balansoar, cateva cosuri imbracate in panza noua, ca loc de depozitare, scaune desperecheate, dar in foarte buna stare, un fotoliu. Fiecare in parte genereaza confort si da un aer placut incaperii.

Citeste si: Portocaliu si maro, scheme de culori si idei

In camera de oaspeti curatenia este esentiala, la fel si prospetimea asternuturilor si lumina. O camera curata si luminoasa este intotdeauna o camera frumoasa. Asta presupune ca in camera de oaspeti sa fie si o lampa pentru citit in pat.

Poti adauga elemente care sa personalizeze camera. Improvizeaza un baldachin din lemn sau din fier. Foloseste covoare foarte colorate si perne de decor vesele sau pune pe pereti postere simpatice cu un aer vintage.

Citeste si: Casele eco, eficiente energetic

Nu uita ca musafirul din camera de oaspeti sa aiba tot ceea ce presupune confort: prosoape, un halat de baie, papuci, eventual un set sigilat de obiecte de toaleta, dar si paturi sau o plapuma in plus. Adauga si un ceas. Este necesar si se potriveste bine intr-o camera de oaspeti.

O colectie de fotografii din care te poti inspira pentru a decora camera de oaspeti gasesti aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply