Cabina de dus sau cada? Ce alegi si de ce

0

Cabina de dus sau cada (2)Daca esti pus in situatia de a alege intre cabina de dus sau cada, iata care sunt plusurile si minusurile fiecareia din aceste variante.

Cabina de dus reprezinta un produs conceput pentru a se potrivi stilului de viata alert al omului modern.

Decizia (cabina de dus sau cada) este strans legata de stilul de viata si, mai ales de spatiul de care dispui.

Cabina de dus sau cada (4)Cabina de dus se preteaza perfect in baile mici avand in vedere ca ocupa mult mai putin spatiu, fiind orientata pe inaltime.

Citeste si: Baie în stil industrial

Un alt avantaj in favoarea unei cabine de dus este consumul redus de apa. Pentru un dus de 10 minute se consuma (rational) mai putina apa decat pentru imbaierea intr-o cada plina cu apa. Evident, consumul de apa poate varia de la o cabina de dus la alta, in functie de numarul instalatiilor si de intensitatea jeturilor, dar in niciun caz nu il va depasi pe cel al unei cazi.

Cabina de dus este relativ usor de intretinut. Cadita se curata cu detergenti pentru emailuri, fibra de sticla si plastic, iar peretii, cu detergent pentru geamuri si sticla.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

Pe lista cu dezavantaje trebuie trecute etanseizarea insuficienta sau gresita, posibile accidente in urma spargerii peretilor de sticla ai cabinei, aparitia unor scurgeri neplacute si, evident inconfortul produs de lipsa unei cazi in care sa te poti relaxa.

Cabina de dus sau cada (1)Punctul forte al unei cazi este cu siguranta confortul. O baie nu poate fi inlocuita nici de cea mai performanta cabina de dus.

Designul este cel de-al doilea mare avantaj, pentru ca ai de unde alege. Materialul din care sunt realizate variaza de la fonta, ceramica, acril, sticla, alama si altele.

Cabina de dus sau cada (5)Citeste si: Parchet si gresie in baie

Dezavantajele in cazul cazii de baie sunt exact cele opuse unei cabine de dus si anume spatiul ocupat in baie si consumul de apa. O cada va ocupa intotdeauna o suprafata mai mare decat o cabina de dus.

De aceea, asigura-te ca instalarea cazii nu va afecta accesul in baie sau desfasurarea activitatilor de aici. Lipsa peretilor ca cei de la cabina de dus poate cauza disconfort, in sensul ca stropii de apa pot ajunge pe pardoseala.

O cada este mai greu de curatat decat o cabina de dus. Pe lista dezavantajelor se afla si consumul mare de apa.

In concluzie daca ai dileme in a alege cabina de dus sau cada, solutia este simpla: intr-o baie mica este ideala cabina de dus, iar daca ai doua bai in casa, una dintre ele poate avea fara ezitare cabina de dus, in timp ce a doua baie, de regula cea mai mare, cada.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply