Baie vintage. Cateva principii

0

Baie vintageO baie vintage este o provocare. Este complicat de gasit elementele care sa imbine functionalitatea moderna cu stilul vintage, dar exista cateva principii care stau la baza unui plan pentru o baie vintage.

Trebuie spus ca o baie vintage trebuie sa fie parte dintr-o casa amenajata in stil vintage. Se poate amenaja o baie vintage si intr-o casa moderna, dar in acest caz pot fi pastrate doar cateva din liniile unui stil vintage, care doar sa sugereze stilul retro.

O baie vintage, personalizata intreaga casa, iar piesele de mobilier in stil vintage, inclusiv cele pentru baie au un caracter aparte.

Citeste si: Baia tapetată cu ziare?

Elementele de baza intr-o baie vintage o reprezinta cada, chiuveta si elementele de decor pentru pereti, care impreuna vor da imaginea de ansamblu pentru o baie vintage.

Citeste si: Baie amenajata in stil Feng Shui

O baie vintage nu poate fi conceputa fara o cada clasica din fonta. Acestea sunt de regula pe picioare din metal, neingropate si trebuie completate cu o baterie vintage.

Cada nu trebuie lipita de niciunul din pereti, daca este posibil. Renunta la confortul instalatiilor moderne, care pana la urma nici nu sunt esentiale si oricum dezavantajele pot fi compensate de estetica calda si farmecul echilibrat dintr-o baie in stil vechi.

Chiuveta are si ea un stil anume. Daca ai norocul sa ai o chiuveta veche o poti repara foarte usor, aplicand pe el un strat nou de portelan sau un material asemanator.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

???Fierul forjat, lemnul natur si nefinista sunt elementele de baza pentru o baie vintage. Adauga polite, dulapuri din lemn sau fier forjat, oglinzi in rame de lemn, suporti pentru prosoape din alama. Completeaza imaginea folosind corpuri de iluminat din fier forjat, robineti si oglinizi cu aspect retro.

Citeste si: Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

Culorile intr-o baie stil retro sunt esentiale. De preferat sunt paletele cromatice pe alb-albastru, alb si negru, bleu, verde, maro, si caramiziu. Stilul trebuie sa cuprinda si podeaua, mozaicul clasic in alb si negru sau cel colorat intr-o singura culoare sunt elementele de baza. Deseori este intalnita combinatia alb-negru, in forma de tabla de sah, intalnita, mai alea, in placarea pardoselii din baie.

Citeste si: Baie în stil industrial

Placarea peretilor cu faianta trebuie facuta cu maxima atentie. Alege modele vechi sau valorifica piese vechi. Placule cu modele si cele pictate manual sunt cele mai bune solutii. Pentru amenajarea peretilor puteti opta la montarea asimetrica a placilor de faianta, ce bineinteles, respecta paleta cromatica a elementelor de decor principale.

Nu omite bolurile de portelan, perdele, covorase de lana, recipientele mari de sticla in care sunt depozitate cosmeticele, tablourile sau imaginile inramate – toate acestea isi pot gasi loc intr-o baie vintage. Decorul intro-o baie vintage este definitivat cu ajutorul accesoriilor si al plantelor.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply