Aranjament floral cu dulciuri

0

Jeleurile din acest aranjament floral cu dulciuri pot fi consumate doar dacă vor fi combinate cu florile de crizantemă sau cu alte plante cunoscute ca fiind non-toxice. Atenţie! Aranjamentul floral nu este destinat copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Aranjament floral cu dulciuri - Copy (2)

Pentru această creaţie ai nevoie de un vas care să aibă forma unui animal sau al unui personaj familiar lor. Dacă nu găseşti, încearcă să foloseşti un vas cu forme simple, dar în culori cât mai vii.

După ce ai ales suportul aranjamentului, vei începe confecţionarea unei sfere din burete vegetal, ajutându-te de un cutter.

Odată realizată, vei începe s-o îmbraci în jeleuri de toate culorile şi formele, într-o ordine aleatorie.

Pentru fixarea jeleurilor vei avea nevoie de câteva scobitori, pe care le vei prinde bine, dar în acelaşi timp cu grijă pentru ca vârful să nu iasă pe partea opusă. Printre aceste jeleuri vei insera şi inflorescenţe cu aspect butonat gen crizantema Santini şi inflorescenţe de craspedia.

Citeste si: Aranjament floral de vacanta

După ce ai acoperit întreaga sferă cu jeleuri şi flori, o vei aşeza prin apăsare pe marginea vasului. Atunci când o fixezi, vei păstra un spaţiu liber în interiorul vazei, necesar introducerii celorlalte flori ale acestui aranjament floral cu dulciuri.

Aranjament floral cu dulciuri - Copy

În acest caz, florile trebuie să fie mici, vesele, în nuanţe de roz pentru fete şi de albastru pentru băieţi.

Florile cu deschidere mai amplă (gerbera) pot fi aşezate în partea din faţă, urmate fiind de cele mai puţin deschise ca întindere (crin peruan, santini).

Citeste si: Ikebana – arta aranjarii florilor

Pentru a da înălţime compoziţiei, trebuie să apelezi la flori ale căror inflorescenţe sunt fusiforme, cum este cazul micsandrelor. Ele vor colabora cu frunzele de beargrass pentru realizarea cozii găinuşei.

Într-o ultimă fază vei monta frunze de ferigă la baza sferei cu jeleuri pentru a reprezenta penele aripilor din acest aranjament floral cu dulciuri.

Producție: Marian Carli

Foto: Corneliu David

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply