Aranajament floral de vacanţă

0

Pentru ca fiecare zi să pară o vacanţă, îţi sugerăm un cocktail floral ce aminteşte de briza mării, de exotismul ţărilor îndepărtate şi de plăcerile ascunse.

Aranajament floral de vacanţă pas 1

Aranjamentul floral de vacanţă va persista mai mult timp dacă îl vei feri de razele puternice ale soarelui şi dacă vei menţine hidratate în permanenţă bilele de gel decorativ.

Într-o primă fază va trebui să te înarmezi cu un cuţit de bucătărie şi să feliezi limetele. Următorul moment presupune să amplasezi cu grijă în pahar bilele hidratate de gel decorativ. Atenţie! Nu ai nevoie de foarte mult gel, întrucât pe marginea peretelui interior al paharului vei monta şi feliile de limetă.

În această fază paharul este aproape plin, aşa că nu mai ai de lucrat decât în partea superioară, unde vei pune două mandarine bine coapte şi nu prea mari ca volum. Cele două trebuie să fie aşezate la nivelul buzei paharului; ele vor furniza substanţe nutritive şi vor funcţiona ca suport pentru codiţele de orhidee, întrucât acestea vor fi înfipte direct în fruct (pentru a putea introduce mai uşor tijele de orhidee în pulpa fructului te poţi ajuta de o scobitoare).

Aranajament floral de vacanţă pas 2

În următorul pas vei alege două fire mai lungi de orhidee pentru a le poziţiona pe cea mai înaltă treaptă a aranjamentului floral. A treia tijă de orhidee se va monta la baza aranjamentului, în cea de-a doua mandarină, pentru a crea o linie descendentă pentru aranjamentul floral de vacanţă.

Inflorescenţa specială de cambria va fi plasată în zona centrală, direct în gelul din pahar, pentru a întregi linia compoziţiei florale. Cu feliile de limetă rămase vei umple zonele libere de la bază; acestea vor completa efectul de strălucire produs de bilele de gel.

Aranajament floral de vacanţă pas 3

Aspectul de cocktail al acestui aranjamentul floral de vacanţă va fi desăvârşit de-abia după ce vei insera şi două batoane de scorţişoară, undeva în planul al doilea, într-o poziţie oblică faţă de verticală.

Materiale:

Flori: orhidee phalaenopsis (20 lei), orhidee cambria (9 lei), limete, mandarine, batoane de scorţişoară (2 lei bucata)

Ustensile: scobitoare, cuţit, pahar martini decorativ mare (29 lei), gel decorativ (5 lei)

Timp de execuţie: 30 de minute

Producţie: Carli Marian

Foto: Corneliu David

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply