Amenajarea unui apartament inchiriat. Sfaturi pentru chiriasi.

0

A sta cu chirie într-o casă sau într-un apartament închiriat poate fi o problemă pentru cei ce iubesc să decoreze. Dar există multe metode pentru a crea un design temporar pentru o locuinţă temporară.

apartament inchiriat

Ai semnat actele pentru chirie, ţi s-au dat cheile şi eşti gata să-ţi transformi noua casa într-un loc numai bun de locuit. Nu te grăbi, chiriaşule! Trebuie să-ţi aminteşti nişte lucruri înainte de a-ţi aranja noua locuinţă.

Citeste si: Contractul de inchiriere

În primul rând, cunoaşte-ţi limitele.  Unii proprietari nu te lasă să vopseşti. Deci, vorbeşte cu proprietarul tău înainte de a începe şi întreabă-l ce ai voie să faci , de la a vopsi podeaua până la a bate cuie în tavan.

Dacă ţi-ai făcut planuri privind decorul, aminteşte-ţi regula de aur: pleacă de la lucrurile care sunt uşor observabile , până la cele mai puţin observabile. Când oamenii îţi calcă pragul, se uită la pereţi, la picturi, şi la lucrurile care sunt uşor de luat la observat. Deci, concentreză-te pe pereţi şi pe draperii înainte de a te ocupa de podea.

După, urmează sfaturi pentru chiriaşi sub forma “da şi nu”:

Da: Fi selectivă în privinţa mobilierului. Investeşte în piese mari de mobilier, precum canapeaua, şi alege-le pe cele de mărime standard în schimbul celor ieftine. Este greu să faci lucrurile ieftine să arate bine, la fel ca în orice alt loc.

Da: Cumpără corpurile de iluminat care-ţi plac. Există multe corpuri de iluminat ieftine care schimbă dramatic aspectul locuinţei. Păstrează-le şi depozitează-le pe celelalte. Când vei pleca, ia-le pe cele cumpărate de tine.

Da: Gândeşte-te la draperii, aşternuturi şi perne ca şi cum ar fi acelaşi lucru. Unitatea acestui trio face ca totul să se potrivească.

Citeste si: Solutii pentru a te muta fara batai de cap

Da: Un perete pentru contrast, dar nu neapărat de o culoare diferită. Alege o culoare care este cu două nuanţe mai deschisă sau mai închisă pentru a crea o atmosferă – doar dacă ai aprobarea proprietarului să vopseşti.

Da: Încearcă tapetul uşor detaşabil. Este grozav să adaugi linii, tipare şi imprimeuri cu copaci, dar tapetul temporar poate fi prea scump pentru o locuinţă temporară. Şi înainte să cumperi, întreabă-te cât timp voei sta aici.

Da: Decorează folosindu-te de lucruri care pot fi uşor de luat cu tine, atunci când vei pleca, precum rafturile. Spaţiul rafturilor oferă posibilitatea de a folosi elemente decorative pentru perete, fiind uşor observabile.

Citeste si: Fototapetul, o solutie mereu actuala

Nu uita de ferestre! Draperiile sunt uşor observabile, aşa că încercă să le decorezi şi să observi cum totul începe să se potrivească.

Nu fă schimbări de decor care par permanente. Evită să vopseşti peretele. Dungile şi punctele sunt foarte greu de luat de pe perete fără a folosi şpaclul în exces.

Nu-ţi fie teamă să refoloseşti obiectele pentru decorare. Mai ales când vorbim de deorare cu buget redus. Pune nişte cutii de-a lungul unui perete şi foloseşte-le pe post de raft pentru fotografii şi chitară.

Nu uita de obiectele care formează contrast. Treaba ta de decorator nu s-a terminat în momentul în care ai vopsit pereţii şi ai atârnat nişte draperii. Adaugă obiecte mici ca vaze, luminări, poze înrămate, cărţi preferate sau afişe cu artistul tău preferat. Obiectele personalizate te fac să te simţi bine.

Şi încă un punct pentru secţiunea ,, Da”. Fă-o să fie a ta. Casa este locul în care se presupune că ar trebui să te relaxezi şi să te simţi comfortabil.

Citeste si: 13 metode sa te simti bine in casa ta

Personalizează-ţi spaţiul în aşa fel încât să fie un loc în care vrei să stai după ce termini de decorat.

 

Sursa foto: arsdigital – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply