Solutii pentru a te muta fara batai de cap

0

Solutii pentru a te muta

Nu este sfârşitul lumii dacă trebuie să te muţi, deşi la prima vedere aşa pare. Este stresant şi toată activitatea te epuizează.
Înarmată cu câteva sfaturi, mutatul poate fi mai uşor şi chiar mai puţin stresant.

Iată câteva soluţii pentru a te muta fără bătăi de cap:

1. Fiecare cameră la timpul ei. Poate că vrei să împachetezi toate tablourile la un loc, dar îţi va fi mult mai uşor să alegi o camera şi să împachetezi toate lucrurile din ea, şi abia apoi să treci la următoarea.

2. Ustensile potrivite. Este important să îţi pregăteşti din timp cutiile, banda scotch şi marker-ul. Cumpără mai multe marker-e pentru a putea scrie pe cutii, şi asigura-te că ai mai multe cutii decât consideri că ai avea nevoie.

3. Începe împachetatul din timp. Cu cât începi mai devreme, cu atât îţi va fi mai uşor în ziua stabilită pentru mutat.

4. Ieftin sau scump? Să te ocupi singură de mutat pare soluţia cea mai ieftină, dar, dacă ţii cont de stres, muncă şi drumurile repetate dintre cele două case, ajungi la concluzia că este de fapt mult mai scump. Apelează la o firmă specializată măcar pentru a căra cutiile. Cu cât ai mai puţine griji cu atât este mai bine.

5. Alege cutii speciale. Cutiile speciale fac diferenţa când e vorba de împachetat oglinzi, farfurii sau pahare. Acestea pot fi cumpărate de la firmele specializate în mutat.

6. Cutia pentru prima zi. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă o cutie pentru prima zi în casă nouă. Aceasta tebuie să conţină obiectele sanitare, prosoape, pahare de plastic, cafea sau ceai şi orice altceva consideri că va fi util în prima zi. Nu uita să pui eticheta pe cutie cu “prima zi”.

7. Electrocasnicele. Dacă rogi firma de mutat să-ţi transporte electrocasnicele, nu uita să scoţi rafturile de geam (în cazul frigiderului) şi să lipeşti cu bandă uşile.

8. Banda pentru lipit. Pentru a nu te chinui atunci când lipeşti cutiile, cumpără din magazinele de bricolaj un pistol cu bandă scotch. Îţi va economisi o grămadă de timp şi în felul ăsta vei lipi doar cutiile, nu şi mâinile tale.

Citeste si: Strategie pentru mutat. Sfaturi practice si idei

Ce alte soluţii ai pentru a uşura ziua de mutat?

Sursa: www.getdecorating.com
Sursa foto: Africa Studio – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply