Cum amenajezi corect un open space

0

Un open space vine la pachet cu multe beneficii, însă, deși ai mai multă libertate și poți fi mai creativ, multe persoane nu își dau seama cum trebuie acesta amenajat. Îți venim în ajutor cu câteva reguli și sfaturi, pentru a-ți ușura munca.

Cum amenajezi corect un open space?

Pentru început, gândește-te bine la ce anume ai nevoie în acel spațiu. Fă o listă cu mai multe „mini-zone” și estimează câți metri pătrați sunt necesari pentru fiecare, în funcție de câte persoane locuiesc aici, unde petrece fiecare cel mai mult timp, care sunt nevoile fiecăruia etc.

Doar pentru că pereții lipsesc nu înseamnă că zonele nu trebuie să fie delimitate. Poți face asta prin modul cum aranjezi piesele de mobilier, covoare, chiar și sistemele de iluminat.

Apoi, ia în calcul traficul dintre zone. Cei care locuiesc în casă trebuie să aibă suficient spațiu pentru a ajunge dintr-o anumită zonă a open space-ului în alta și să o facă în cel mai ușor mod cu putință.

Când vine vorba despre decorat, este recomandat ca tot open space-ul să aibă același stil. De asemenea, mergi pe o paletă de culori neutră, pentru ca spațiul să nu pară prea aglomerat. Nu trebuie să te temi că vei avea o locuință plictisitoare: o canapea într-o nuanță intensă sau o decorațiune inedită tevor scoate din impas.

Mai jos găsești câteva imagini care sperăm că te vor inspira în amenajarea unui open space:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply