Alternative pentru faianța

0

Alternative pentru fainața (1)Faianța este deseori prima alegere când vine vorba despre amenajarea băii și bucătăriei, dar există nenumărate alternative pentru faianță, unele dintre ele extrem de provocatoare, decorative și practice. Iată câteva alternative pentru faianță.

Vopseaua lavabilă. Este un finisaj extrem de ușor de aplicat și foarte ușor de întreținut. Vopseaua lavabilă poate fi spălată simplu, iar soluțiile cromatice sunt, practic infinite. Este ideală în baie și bucătărie și poate fi foarte ușor aplicat un strat nou pentru a o împrospăta.

Tencuială decorativă este o altă alternativă foarte bună pentru faianță. Deși nu este foarte simplu de realizat, este extrem de rezistent la șocuri, arată foarte bine și dacă este aplicat corect și durează ani la rând. Alege tencuială rezistentă la umiditate pentru baie și aplică o vopsea lavabilă deasupra. Efectul este perfect și pentru baie și pentru bucătărie. Tencuiala decorativă stucco veneziano este utilă nu doar în camera de zi, ci și în baie și bucătprie. Evident este foarte important modelul ales, soluțiile verticale fiind ideale pentru bucătărie, iar cele dezordonate pentru baie. Ceea ce mai trebuie spus este că tencuielile decorative ca alternative pentru faianță sunt soluții pe care trebuie să le iei în calcul și pentru baile sau bucătariile moderne ori clasice, pentru că este foarte versatilă.

Alternative pentru fainața (2)Tapetul decorativ rezistent la umezeală este una din cele mai bune alternative pentru faianța din baie. Dacă vrei o baie altfel decât cele placate cu faianță alge modele din fibră de sticlă sau din vinil, care nu-și modifică aspectul în contact cu vaporii de umezeală.

Panouri din plastic sunt extrem de decorative și o una din cele mai bune alternative pentru faianță. Se pretează foarte bine pentru bucătărie, dar sunt excelente în baie pentru că sunt foarte ușor de întreținut și-și păstrează aspectul de nou pentru multă vreme. Panourile din plastic sunt ușor de montat și sunt o alternativă ieftină la faianță și mozaic.

Mai trebuie spus că toate aceste alternative pentru faianță pot fi folosite concomitent pe diferite suprafețe, în baie și bucătărie, efectul final fiind unul extrem de estetic și personal. Sfatul meu este ca atunci când vrei să le combini să analizezi bine, să te doscumentezi și, eventual, să ceri sfatul unui specialist. Pe cât de bine pot arata combinate, pe atât de rău este efectul dacă nu procedezi ca la carte.

Sursa foto: revista Casa si gradina

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply