Alimente banale, utile în casă. Folosește-le la curățenie sau pentru mici reparații

0

Toată lumea știe, sau aproape toată lumea, că lămâile, oțetul sunt utile pentru diferite metode de curățare. Dar acestea nu sunt singurele. Află câteva detalii despre aceste alimente utile în casă și cum pot fi ele folosite.

1. Lămâile – Citricele (limele, lămâile) pot elimina murdăria din cuptorul cu microunde, pot elimina petele de pe lenjerie și pot da strălucire vaselor din alamă. Sucul de la jumătate de lămâie, în 100 mililitri apă se pune în cuptorul cu microunde. Setează-l să meargă la o treaptă medie de putere pentru cinci minute, apoi curăță cu o lavetă interiorul. Repetă, dacă este nevoie. Sucul de lămâie curăță petele de sânge și cele de suc de roșii și albește rufele. Sucul de la una-trei lămâi se pune în mașină la începutul programului de clătire și stoarcere.

2. Orez – Poate fi folosit pentru a curăța urmele de arsură. Înmoaie buretele de vase în orez și freacă. Repetă dacă este nevoie. Va curăța foarte rapid pete greu accesibile.

3. Ketchup  – Este ideal pentru a curăța vasele și obiectele decorative din cupru. Întinde pasta, las-o să acționeze cinci-zece minute apoi îndepărtează cu apă caldă, frecând ușor.

4. Sare de masă  – Curăță în mod eficient blatul de bucătărie, tocătoarele din lemn. Presară sare pe blat apoi freacă cu un burete înmuiat în suc de lămâie sau oțet. Șterge cu un servet curat. Sarea nu doar că îndepărtează urmele și pertele, dar dezinfectează foarte eficient, pe termen lung. Este perfectă pentru a curăța vasele din fontă.

Citeste si: Tocatorul de lemn si cateva sfaturi

5. Nucile – ASunt prefecte pentru a repara zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Frecă cu o nucă zona, apoi sterge delicat cuun șervet de hârtie.

6. Bicarbonat de sodiu – Este un veritabil magician în bucătărie. Amestecat cu apă caldă, atât cât să formeze o pastă, este un detergent eficient pentru toate scopurile și poate să facă să strălucească farfuriile de porțelan, paharele, vasele din sticlă, inoxul și orice suprafață de faianță.

7. Oțet – La fel ca bicarbonatul de sodiu, oțetul alb este un instrument puternic pentru curățare. Poate să împrospăteze rufele, să îndepărteze petele de pe covor, să curețe petele d epe suprafețele din sticlă și multe altele.

8. Vodcă – Este cel mai bun deodorant pentru pantofi, haine și face să strălucească obiectele din crom și porțelan.

maioneza, alimente banale

9. Maioneză – Repară foarte eficient zgârieturile și crăpăturile din lemn. Umple mici crăpături cu maioneză, apoi neteziți deasupra, îndepărtând excesul. Rezultatele se văd în câteva zile. Uleiurile și proteine din ou fac lemnul să se umfle, ceea ce micșorează fisura, făcând-o invizibilă! maioneza este ideală pentru a curăța obiectele din fildeș și os redându-i culoarea naturală.

Citeste si: 6 ingredinete secrete pe care le poți adăuga când speli rufe

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply