Ai mucegai in baie? Cum scapi definitiv de el

0

Ai mucegai în baie? Aceasta este o problemă generală, poate să apară în toate casele indiferent cât de bine îngrijire sunt, pentru că apariția mucegaiului din baie ține de unele condiții de mediu, de modul în care au fost izolați pereții, de materialele folosite, de vechimea acestora. Mucegaiul din baie apare mai des în băile fără aerisire, dar nici acestea nu sunt complet ferite de această problemă. Curățenia și frecvența reprizelor de igienizare influențează apariția mucegaiul din baie.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

Una peste alta aceste câteva metode de îndepărtare pentru mucegaiul din baie sunt utile și necesare.

Mucegaiul din baie nu este doar inestetic, dar poate fi și foarte periculoase pentru sănătate pentru că mucegaiul este în fapt o ciupercă ai cărei spori pot ajunge în plămâni sau pot favoriza aparția unor afecțiuni.

Bicarbonatul de sodiu este una din soluțiile care pot îndepărta mucegaiul din baie. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu şi o lingură de detergent de vase. Dilueaza amestecul cu un litru de apa și pune soluția într-o stică cu pulverizator. Pulverizează în zonele afectate de mucegai, lasă să acționeze timp de 6-12 ore, apoi șterge cu apă caldă și o cârpă. Ca sa preîntâmpini apariția mucegaiului diulează o lingură de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă și pulverizează soluția pe zonele unde apare mucegaiul. Nu șterge și repetă pulverizarea la fiecare două zile.

Citeste si: Parchet rezistent la umezeala

Mucegaiul din baie (3)

În soluție poți adăuga câteva picături de ulei esenţial de citrice, rozmarin sau mentă pentru aromă.

Oţet alimentar este excelent pentru îndepărtarea petelor și curățarea zonelor unde apare mucegaiul din baie. Pulverizează apă cu oţet (două parți oțet și o parte apa) sau doar oțet simplu, dacă suporţi mirosul şi lasă să acţioneze o oră peste mucegaiul din baie. Aeriseşte bine camera de baie pentru ca sporii mucegaiului să nu se lipească de alte zone și schimbă prosoapele din baie ca măsură de siguranță.

Repeta operațiunea de fiecare dată când este nevoie sau preventiv, la fiecare două-trei zile.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Apa de var și piatra vânătă. Fiecare în pare poate fi baza pentru soluții care înlătură mucegaiul din baie. Pot fi folosite și împreuna, în dozele recomandate pe produs. Și piatra vânătă și apa de var se găsesc în magazinele cu materiale de construcții.

Poți prepara apă de var care se puleverizează pe locul unde apare mucegaiul. Se lasă să acționeze și se repetă.

Citeste si: 5 idei despre cum să alegi canapeaua într-un living scandinav

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply