Aer boem intr-un apartament din Cluj (2)

0

dormitor

Iată povestea unui apartament creativ de la Cluj, în care poţi locui şi tu dacă mergi în vacanţă acolo. Pe scurt, este vorba despre două pasiuni: cea pentru călătorii şi cea pentru frumos.

Citeste si: Garsoniera in alb si negru

Spuneam la începutul articolului că și tu poți locui aici, în cazul în care ajungi la Cluj. Este vorba despre un concept (la noi destul de nou, în străinătate este popular de ceva timp) care se numește home-exchange (schimb de case) și pe care proprietarul acestui apartament l-a descoperit acum câțiva ani cu ocazia unor călătorii, atunci când în locul obișnuitei camere de hotel a ales să aibă o experiență mult mai personală cu locul și să închirieze un apartament pe termen scurt.

dormitor2Cele două dormitoare ale apartamentului ce poate fi închiriat sunt decorate  simplu, în culori reci, și cu siguranță sunt pe  placul multor oaspeți care vin aici.

Citeste si: Bucatarie cu design nordic

În primul rând, trebuie observată austeritatea decorațiunilor, în sensul în care accentul s-a pus pe culoare, materiale și lumină. O idee genială care poate fi pusă în practică foarte ușor: este vorba despre paturile făcute cu o sumă minimă, din paleți finisați și vopsiți în bleu.

Ca să se păstreze gama cromatică, lenjeriile de pat au fost alese de culoare albastră. Un albastru care se potrivește perfect cu griul de pe pereți. Și aici, ca și în living, lumina are mai mult un rol ambiental. După cum vedeți, nu s-a pus problema de lămpi clasice, becurile atârnă direct din tavan și luminează zonele de lângă paturi și dintre acestea.

Citeste si: Culori ideale in dormitor

Un tablou mare, care ocupă un perete întreg, este centrul de interes al acestei camere și nu trece neobservat de ochii oaspeților.

Patul de două persoane realizat din paleți are și o tăblie la fel de neconvențională, făcută tot din paleți vopsiți. Este o soluție ieftină și foarte populară în ultima vreme.

Așa cum se vede, câteva piese și culori bine alese pot alcătui o amenajare reușită. www.clujapartments.com

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Sebastian Florea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply