Foto: Pixabay Aceste alimente atrag dăunătorii în cămară. Iată cum le depozitezi corect 5 mai 2025 | Idei practice | Petri Radulescu Distribuie articolul pe: Nu ești sigur ce alimente și băuturi sunt cele mai atrăgătoare pentru dăunători? Nicio problemă! Iată cum să identifici acele produse care pot atrage dăunători și îți explicăm și ce tip de dăunători preferă anumite tipuri de alimente. Care sunt alimentele care pot atrage dăunători în cămară Multe dintre alimente pot atrage dăunători în cămară dacă sunt lăsate prea mult timp acolo sau dacă sunt depozitate incorect. Iată care sunt acestea și ce dăunători atrag: Produsele de patiserie atrag rozătoare. Zahărul granulat sau dulciurile atrag furnici. Băuturile dulci atrag insecte care înțeapă. Vinul, berea și băuturile alcoolice atrag musculițe de oțet. Fructele și legumele proaspete atrag tot musculițe de oțet. Alimentele ambalate (făină, cereale, paste etc.) atrag molii, gărgărițe și alte insecte. Firimiturile rămase pe rafturi atrag gândaci, rozătoare, furnici. Hrana pentru animale atrage gândaci, rozătoare, furnici. Mierea, siropul de arțar și gemul atrag furnici și insecte care înțeapă. Semințele (dovleac, floarea-soarelui, susan, in, grâu, porumb) atrag rozătoare. Foto: Pixabay Ce să faci pentru a nu te confrunta cu micii dăunători în cămară Dacă ai astfel de produse în cămară, probabil te întrebi ce poți face pentru a preveni apariția dăunătorilor. În primul rând, nu trebuie să le elimini de pe lista de cumpărături. Este suficient să urmezi câteva sfaturi simple pentru a preveni infestările provocate de mâncare și băuturi: Păstrează toate alimentele deschise în recipiente sau pungi etanșe, astfel încât dăunătorii să nu poată ajunge la ele. Curăță imediat firimiturile sau lichidele vărsate, pentru a evita atragerea dăunătorilor mai târziu. Pune capace, dopuri sau închizători pe sticlele cu vin și băuturi alcoolice pentru a preveni infestarea cu musculițe de oțet. Data viitoare când mergi la cumpărături, fii atent la prezența musculițelor de oțet și a dăunătorilor în alimentele pe care le alegi. Optează pentru fructe și legume mai puțin coapte, deoarece acestea au șanse mai mici să fie infestate, și verifică ambalajele pentru eventuale deteriorări care ar putea permite accesul dăunătorilor. Odată ajuns acasă, dacă fructele sau legumele încep să se coacă, consumă-le rapid sau păstrează-le la frigider ori în congelator. Astfel vei preveni apariția musculițelor. Ține băuturile dulci acoperite și, pe cât posibil, consumă-le în interior pentru a evita atragerea insectelor care înțeapă. Distribuie articolul pe: Petri Radulescu