Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu

0

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu  – Actorul Silviu Biriş împreună cu minunata sa familie ne-au invitat într-o dimineaţă de sâmbătă la o savuroasă cafea în casa în care, în urmă cu mulţi ani, a cunoscut-o pe soţia sa, Irina.

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu  – Deşi nimic nu e idilic, conversaţia cu cei doi naşte amintiri frumoase. Aceasta e casa în care cei doi s-au mutat după doar o săptămână de relaţie: e casa mamei Irinei. De-a lungul anilor au schimbat mai multe locuinţe, dar în urmă cu patru ani au revenit aici. E un spaţiu încărcat de amintiri, foarte drag celor doi, un spaţiu în care prietenii găsesc mereu uşa deschisă şi cu toţii se simt ca acasă. Irina: „La părinţii mei niciodată nu a fost poarta încuiată.” Îşi mai doresc multe – cine nu îşi doreşte? –, dar în acest moment cu toţii sunt mulţumiţi. Cariera, copiii (David şi Ema) şi proiectele personale sunt prioritare pentru cei doi. Programul lui Silviu este foarte încărcat, aleargă între spectacolele de la Teatrul Naţional, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, ArCuB, Teatrul Nottara, prezentările TV şi proiectele muzicale ce promovează muzica interbelică.

citește: Acasă la Sanda Țăranu

Irina a renunţat de curând la actorie pentru o carieră în management cultural, iar de la finalul lui 2012 este director general al Direcţiei Generale de Cooperări Externe din cadrul ICR. „E suficient un actor în familie, pot reveni doar jucând într-un film de Nae Caranfil pentru care pot spune că am o slăbiciune. Am mai jucat în filmele lui.”

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu 2

Foarte energici, cei doi îşi găsesc liniştea aici, în fostul cartier evreiesc din Bucureşti. Spaţiul a suferit multe modificări de-a lungul anilor, dar şi-a păstrat atmosfera boemă în primul rând datorită construcţiei. Biblioteca e făcută recent pe comandă pentru un eveniment organizat de Irina pentru lansarea magazinului Mengotti în Fratelli. S-a îndrăgostit de biblioteca imensă cu iz de anii ’50 şi a hotărât că locul ei trebuie să fie acasă. Canapeaua e primită cadou de la o prietenă, soba e în casă de când se ştie, pianul e cumpărat recent pentru David, care e talentat la pian, fiind acompaniat de sora lui la vioară. Silviu şi Irina iubesc obiectele cu încărcătură sentimentală: „Lucrurile cu poveste înseamnă mult pentru noi, astea sunt valori”. În schimb, „dacă vrem să cumpărăm un obiect nou pentru casă, cumpărăturile noastre se rezumă la magazinul Inside Home “.

citește: Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea


Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu 4Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu 3

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu – Colţişorul cu pian şi vioară este chiar lângă holul de la intrare, acum un spaţiu dedicat copiilor. Noi i-am ascultat cântând şi se pare că vor călca pe urmele lui Silviu, deşi acesta nu ţine cu totul dinadins să îl urmeze.

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu – Ferestrele mari luminează decorul organizat scenografic, ca la teatru. Dacă ele ar fi fost mai mici, spaţiul ar fi părut greoi, în culori închise, aşa totul are farmec iar obiectele vechi şi elementele arhitecturale originale creează o atmosferă boemă.

Pentru camera copiilor s-a optat pentru un mobilier alb, în contrast cu cel din living, pentru ca spaţiul să nu pară foarte aglomerat. Astfel, atmosfera generală e uşor romantică, mai ales prin existenţa unor elemente ce ies în evidenţă: spiralele din fier forjat de la pătuţ, vâscul de la candelabru sau desenele lipite pe fereastră.

Acasa la Silviu Biris si Irina Cornisteanu

Articol apărut în revista Casa și grădina

Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply