Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea

1

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea 1

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea – un spaţiu creativ, primitor, plin de lumină, căldură şi voioşie, unde cărţile sunt multe, jucăriile te fac să zâmbeşti, lucrurile fine te îmbie la visare, iar iubirea-i din belşug.

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea 4

Recunosc! Emoţiile au fost destule, iar entuziasmul înzecit la gândul că voi călca pragul casei unuia dintre cele mai simpatice cupluri. La fel, curiozitatea nu mi-a dat pace decât în momentul mult aşteptat, atunci când am fost primiţi cu zâmbete în casa Cristinei, a lui Liviu şi a micuţului Iancu. Cu arta Cristinei m-am familiarizat treptat, începutul fiind în noiembrie anul trecut, la lansarea expoziţiei de design românesc de produs sub sigla SoLemn şi totodată a Bucharest Design Center, continuat anul acesta cu mult aşteptatul Romanian Design Week.
Liviu este preşedintele organizaţiei Salvaţi Delta, fondator, realizator şi director Radio Guerrilla, cel care „completează prânzul românilor” cu „Asta la revista mesei, nene!”.

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea 3

Cristina ne-a făcut un tur al casei, însă Iancu ne-a introdus în atmosfera locului. Camera lui, o explozie de culoare şi veselie, e plină, aşa cum îi stă bine unei camere de copil, de multe jucării. „Îmi place clădirea, îmi plac camerele înalte, uşile. Au fost nişte motive de genul ăsta pentru care am ales casa. Baldachinul are ceva istorie, multe energii s-au strâns sub el. Mi l-am cumpărat din Barcelona, când eram studentă; am stat în căminul ATF la etajul 10. În camera mea era un hamac alb, de unde vedeam doar cerul, o mochetă prietenoasă, o măsuţă turcoaz scundă, patul jos, la nivelul măsuţei şi baldachinul. Era turnul meu şi iată că acum, sub acelaşi baldachin, se joacă Iancu. E locul lui preferat.” Camera lui Iancu s-a transformat de-a lungul timpului, a crescut şi ea odată cu el.

Citește și Acasă la crainica Sanda Țăranu

„Întotdeauna când a trebuit să aleg un spaţiu în care să locuiesc, am avut grijă să nu fie atins în arhitectura lui de meschinăriile care s-au făcut pe vremea comuniştilor. Nefiind o locuinţă permanentă, am avut şi mai multă libertate în împărţirea spaţiului. Cu ceva timp în urmă dormitorul era în locul biroului, dar după ce am amenajat terasa, l-am mutat. Bucătăria s-a transformat în timp într-un spaţiu care e şi living, şi birou; aici e locul unde stăm cel mai mult… am înţeles că românilor aşa le place.” Şi aşa am aflat cum că aici, pe canapeaua din bucătărie, cu scrumiera aurie la îndemână, cumpărată special de Cristina, lui Liviu îi place cel mai mult să scrie.

Întreaga casă îţi transmite o stare de bine, energie şi chef nebun de joacă! E „acasă” pentru trei oameni frumoşi.

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea 2Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea s-a păstrat parchetul vechi, original, care se continuă până în ultima cameră, cea a lui Iancu, şi dă autenticitate amenajării. E legătura dintre camerele principale. Bucătăria dispune de un spaţiu generos şi de lumină naturală din belşug, ferestrele mari fiind unul dintre atuurile clădirilor cu vechime din Bucureşti. Scăunelul lui Iancu, alb, de la Zara Home, stă la masa oamenilor mari, alături de scaunele din lemn achiziţionate de la Muzeul Ţăranului Român. Biroul şi scaunele de la Ceccotti sunt printre obiectele preferate din casă. Oglinda a fost cumpărată acum câţiva ani de la Street Delivery, iar inorogul e o nouă achiziţie, cumpărat din Graz, Austria, dintr-un magazin cu multe gablonzuri. Scaunul ţărănesc din lemn de fag şi piele de vacă este una dintre creaţiile SoLemn ale Cristinei.

Acasa la Liviu Mihaiu si Cristina Curelea 7

Citește și Accesorii care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție și text: Alina Borcea

Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply