Acasa la designerul Cristina Dragomir

0

Acasa la designerul Cristina Dragomir

Acasa la designerul Cristina Dragomir – Veselă şi plină de şarm, Kristina ne-a primit în frumoasa sa locuinţă încărcată de istorie, dar care exprimă un aer modern şi sofisticat prin asocierile îndrăzneţe de forme, materiale şi culori.

Kristina Dragomir este primul creator român de pălării care, după 60 de ani de la perioada interbelică, a reintrodus pălăria în limbajul stilistic de zi cu zi al româncelor. Recent a devenit furnizor al Casei Regale a României ca semn de recunoaştere şi de apreciere a calităţii pălăriilor create. Reputaţia Kristinei a depăşit de multă vreme graniţele ţării, creaţiile sale regăsindu-se acum în cele mai selecte şi exclusiviste concept store-uri pariziene, în prestigiosul concept store japonez Beams International/Japonia, Swinger International/Milano sau Marc by Marc Jacobs/Bruxelles. Şi pentru că este un om aparte, a ales să locuiască acum trei ani într-un loc special. „A fost o întâmplare norocoasă. Am descoperit într-o zi acest imobil încărcat de istorie, construit de arhitectul Leon Silion în anul 1938 în stilul neoromânesc, considerat la acea vreme „cel mai fertil imobil din Capitalăˮ, în care au locuit Eugen Lovinescu, Caius Iacob, Theodor Capidan şi Liviu Rebreanu. Şi m-am îndrăgostit iremediabil.ˮ

Citește: Acasă la Liviu Mihaiu și Cristina Curelea

Acasa la designerul Cristina Dragomir 6

 

Acasa la designerul Cristina Dragomir – „De amenajarea spaţiului ne-am ocupat soţul meu şi cu mine. Am optat pentru un stil ce pune accent pe simplitate, ergonomie şi funcţionalitate. Am folosit o paletă coloristică redusă, ce abundă în nonculoarea alb, cu câteva accente vibrante. Ferestrele elegante, înalte, ce se înscriu în dreptunghi, sunt foarte frumos proporţionate şi se raportează la sobrietatea geometrică a spaţiului.ˮ

În open space Kristina şi-a amenajat şi un showroom, iar pe această masă-cal realizată de sculptorul Darie Dup (9000 euro) îi poţi vedea ineditele pălării.

Citește: Acasă la Silviu Biriș si Irina Cornișteanu

Acasa la designerul Cristina Dragomir 2

Acasa la designerul Cristina Dragomir 4

Acasa la designerul Cristina Dragomir – Pentru amenajarea dormitorului, în contrast cu restul casei, Kristina a apelat la câteva trucuri ce trădează feminitate şi romantism. A ales un mobilier baroc veneţian (1700 euro/Antic Shop) ce se completează foarte frumos cu comoda Bella (343 euro) pictată tradiţional de designerii de la M’Art din Sibiu. Practic, de la aceste motive ornamentale s-a şi pornit în amenajarea încăperii. Textilele şi covorul de la Ikea par create special pentru a se asorta comodei. O pură întâmplare, pentru că ele au fost achiziţionate la mult timp după această piesă. Masa Mom (Pedrali/Italy, 280 euro) şi scaunele din fier forjat (Clasic Design, 60 euro) transformă zona din faţa ferestrei într-una cochetă şi delicată.

Acasa la designerul Cristina Dragomir 3

Acasa la designerul Cristina Dragomir

Citește: Acasă la crainica Sanda Țăranu

 

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Mihaela Radu

Foto: Bogdan Popescu

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply