Baia, a doua camera de relaxare

0

Baia, a doua camera de relaxare  – Credem ca esti de acord cu noi, baia este al doilea loc din casa, pe langa dormitor, unde te poti relaxa si unde ai nevoie de timp privat.

Nu e greu sa aplici cateva reguli elementare de decorare pentru camera de relaxare, pentru ca nimic nu este prea mult, prea complicat sau prea sofisticat pentru a face din baie un loc de relaxare, vesel, elegant, curat, practic si pe gustul tau. Cateva idei simple pe care le poate aplica orice in orice baie sunt detaliate mai jos.

Baia, a doua camera de relaxare

  • Alege pentru camera de relaxare pereti culori neutre, ideal ar fi tonuri de alb imblanzit, caci induc o stare de calm si liniste. Cu toate acestea nu te feri de culoare, de accente de culoare si de detalii colorate. Ce inseamna asta: poze, accesorii colorate, perdele de dus, proasoape colorate.
  • O perdea semitransparenta pentru fereastra, daca aceasta este mai mare sau daca are nevoie de protectie iti asigura intimitatea, lasand totusi incaperea mangaiata de lumina naturala purificata.

Baia, a doua camera de relaxare

  • Lumina este esentiala in baie asa ca daca nu faci parte din categoria celor fericiti care au lumina naturala in baie, foloseste cu maxima atentie sursele de lumina pentru baie. Spoturile, poate chiar o veioza amplasata intr-un loc strategic, lumina tare si intesa pentru oglinda, dar si surse discrete de lumina, pe care sa le folosesti in functie de nevoie, vor completa locul.
  • “Unelte” naturale: lufe, miniustensile de lemn, bureti naturali… Cu forme si texturi variate, accesoriile frumusetii merita un loc al lor; sunt la fel de practice pe cat sunt de spectaculoase.
  • Arome zen. Pastreaza la indemana “potiunile” si miresmele cu efect relaxant, precum lavanda si verbina. O baie trebuie sa fie meru curata, iar aerul sa fie curta si proaspat.
  • Culori creative. Prosoapele mari, somptuoase, in culori vii si cu textura moale, fac ca baia sa devina si mai primitoare.
  • Curaj in stil eclectic. Decoreaza-ti baia cu castronase si farfurioare festive, cu motive decorative diverse. Efectul e miraculos – ca un tratament energizant pentru buna dispozitie.
  • Flacoane de sticla. In special sticla albastra, asezata in dreptul ferestrei, e de mare efect: filtreaza lumina naturala si adauga stralucire spatiului. Cauta forme usor arhaice, tip “farmacie de epoca”.
  • Desi este foarte practic sa pui in baie toate acele lucrui care simti ca-ti personalizeaza spatiul nu face greseala de a aglomera haotic spatiul. Ordinea si rigurozitatea detaliilor din baie sunt o conditie pentru camera de relaxare si pentru ca acest spatiu sa fie cu adevarat practic, fumos, elegant si placut.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply